Se hotell (2)

Reiser til Fujairah

Reis til Fujairah og nyt deilig strandliv på Den arabiske halvøy – perfekt hvis du reiser med barn.
Med sine langrunne strender og behagelige hotell er emiratet Fujairah et perfekt reisemål for barnefamilier som lengter etter sol og late feriedager. Her kan du kombinere avslapning med shopping og storbypuls, eller kultur- og naturopplevelser utenom det vanlige. Dagstemperaturen ligger på rundt 25-30 grader i vinterhalvåret, og ørkenklimaet gjør reisemålet solsikkert, med lav luftfuktighet.

Natur og avslapning

Fujairah ligger på østsiden av Den arabiske halvøy, med kritthvite, milelange strender. Fujairah er ett av de minste emiratene av de syv som som utgjør De forente arabiske emirater, men kan blant annet by på noen av de vakreste naturområdene i regionen – ikke minst takket være de dramatiske fjellene. Med sine langgrunne strender og komfortable hotell er Fujairah et perfekt reisemål for barnefamiler som er ute etter sol og avslapning, eller for deg som er på utkikk etter et litt annerledes reisemål med sjarm.

Reis som du vil med Ving

Hvis du bestiller en reise til Fujairah med Ving, kan du tilpasse reisen så den passer perfekt for deg og de du reiser sammen med – uavhengig av om du reiser med barn, familie, kjæreste eller venner. Du flyr alltid med rutefly, og da bestemmer du selv når du skal reise og hvor mange dager du skal være borte. Vil du gjøre noe ekstra ut av reisen din bestiller du en kombinasjon av reisemål. Hva med å kombinere ferien i Fuhairah med et av de andre emiratene, eller kanskje med et par dager på Maldivene?

Å se og finne på

Hvis du vil utforske Fujairah anbefaler vi et besøk i Fujairah City, emiratets kommersielle sentrum. Enkelte hotell tilbyr gratis transport dit. I sentrum finnes det flere kjøpesentre, restauranter og kulturelle attraksjoner, som Hatta Heritage Village og den berømte Sheikh Zayed-moskéen. På det lokale fredagsmarkedet kan du la deg fascinere av alle duftene, smakene, lydene og fargene.
Hver ettermiddag arrangeres også et av områdets største fiskemarkeder!

Når du er i Fujairah kan du også dra på ørkensafari til grenseområdet mot Oman, besøke canyons og utforske det fantastiske livet under overflaten.

Emiratet Dubai ligger bare ca. to timer unna, og det er lett å reise dit på en dagsutflukt. Der finnes det også mye spennende å se, som verdens høyeste bygg, Burj Khalifa, og det verdenskjente luksushotellet Burj Arab.
Nyttige tips
 • Fine strender
 • Prisgunstig innkvartering
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Fujairah

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Fujairah har barnevennlige, langgrunne og fine strender.
Mat, drikke og uteliv
De fleste restaurantene ligger på hotellene, samt i de sentrale områdene Fujairah City (ca. 50 km unna) og Khor Fakkan (ca. 20 km unna).
Fujairahs uteliv er begrenset til de store hotellene og til handleområdene i byene. Alkohol serveres kun på hotellene. Du finner et livligere uteliv med barer og klubber i Dubai, et par timer unna.
Shopping
Det finnes shoppingområder med mange butikker i de sentrale områdene Fujairah City (ca. 50 km unna) og Khor Fakkan (ca. 20 km unna).
Aktiviteter og severdigheter
I Fujairah kan du først og fremst nyte strendene, samt benytte deg av hotellets aktivitetstilbud. Det finnes også muligheter for vannsport.
Hvordan du tar deg rundt
Det er enklest å ta seg frem med taxi, og det er forholdsvis billig. Kollektivtilbudet er begrenset.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Åpningstider for hotellenes barer kan påvirkes og under Ramadan får ikke hotellet servere alkohol på offentlige steder som stranden, rundt bassenget mm. Aktuelle åpningstider for hotellets restauranter og barer fås ved ankomst til hotellet. Servering av alkohol på rommene er mulig under fasten, på de fleste hotell.

Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre.

Turistskatt i Fujairah

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Fujairah. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten kan varierer litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det alltid skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Øvrig informasjon

Byggearbeider i området kan være forstyrrende, men hvor omfattende arbeidet er varierer. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, priser osv.
For innreise til De forente arabiske emirater er aldersgrensen 18 år dersom du ikke reiser i følge med foreldre eller en annen voksen. For innsjekk krever de fleste hotell i De forente arabiske emirater at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din forelder må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din forelders pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (tilbakebetales ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Fujairah hele året med rutefly.

Flyet lander på Dubai flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Fujairah er ca. 2 timer (ca. 150 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Fujairah
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.