Utflukter, Hurghada

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

City Tour – kan bestilles hjemmefra

City Tour – kan bestilles hjemmefra

Velkommen til en rundtur med shopping og severdigheter i av verdens mest spennende kulturer. Bli kjent med Hurghadas godbiter og få en flott start på ferien! Te og brus er inkludert.

Les mer Skjul

Denne utflukten starter med et besøk i en av Hurghadas mange parfymeforretninger hvor vi får testet luktesansen vår. Her fremstilles 100% naturllige dufter uten kjemikalier og alkohol – perfekte gaver som kan tas med hjem.

Deretter går turen videre til en papyrusbedrift der vi får et innblikk i hvordan denne historiske papirtypen fremstilles etter flere tusen år gamle metoder.

Som en avslutning på rundturen skal vi se oss om i byen. Hurghada er en by som har vært gjennom en rivende utvikling de siste 30 årene. Vi kjører gjennom Hurghadas ulike bydeler, hvor vi får se alt fra områder som er preget av turisme til det lokale sentrum hvor tempo og atmosfære er en helt annen.

Underveis stopper vi ved en moské og lærer litt om den religiøse kulturen. Vi får også vite mer om byens historie, lokalbefolkningen og hverdagslivet.

Utfluktens siste stopp er ved Sheraton Street. Her er stemningen høy med folkeliv, utekaféer og butikker. Vi går en runde og suger inn inntrykkene, duftene og severdighetene.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Prisen inkluderer:
Sightseeing, te eller kald drikke.

Lurt å ta med:
Penger for å handle.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 13.00–19.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Endringer i rekkefølgen på programmet kan forekomme.
Dersom man vil gå inn i moskéen må kvinner dekke seg til. Drakter til dette kan lånes utenfor moskéen for ca. 5 egyptiske pund.

Pyramidene og Kairo 1 dag – kan bestilles hjemmefra

Pyramidene og Kairo 1 dag – kan bestilles hjemmefra

Opplev Egypts unike historie og kultur! Vi reiser til Kairo og besøker blant annet Sfinksen og pyramidene. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

"Den som ikke har sett Kairo har ikke sett verden" sies det i "Tusen og en natt", noe vi i Ving er enig i. Kairo er en by du kommer til å huske så lenge du lever.

Kairo ligger 500 km fra Hurghada, derfor reiser vi grytidlig om morgenen, og får noen timer med søvn om bord på bussen. Underveis stopper vi for å spise frokost, og er framme i åttetiden om morgenen.

Mens vi kjører gjennom ørkenlandskapet på vei mot Egypts hovedstad hører vi om Egypts og Kairos lange historie. Den kunnskapsrike guiden gir oss et bra faktagrunnlag slik at vi skal få så mye som mulig ut av besøket i denne historiske millionbyen.

Dagens program ser stort sett ut som følger (Endringer i rekkefølgen kan forekomme):
Vi begynner dagen på Det egyptiske museet, hvor vi får se kunstskatter du tidligere bare har lest om og sett på film. Guiden viser oss de mest interessante gjenstandene fra de enestående rikdommene som faraoene etterlot seg, blant annet de uvurderlige funnene fra Tutankhamons gravkammer. Det blir også tid til å rusle på egen hånd rundt i museet.

Etter lunsj forbereder vi oss på det de fleste har ventet på – pyramidene og Sfinksen! Når bussen nærmer seg Giza betrakter vi de hemmelighetsfulle kolossene først på avstand, og siden er det også anledning til å gå inn i en av pyramidene. Det er en stor opplevelse å stå inne i gravkammeret der en mektig farao en gang har vært begravet.

Etter pyramidebesøket står vi ansikt til ansikt med en veldig gammel og mystisk mann. Han heter Khefren, og han hviler som en sfinks ved pyramidene. Tiden har satt sine spor i verdens kanskje mest kjente ansikt, men med tanke på at han er over 3500 år gammel er han unnskyldt.

Etter denne innholdsrike dagen er det på tide å sette kursen hjemover igjen. Med hodet fullt av uforglemmelige inntrykk kjører vi tilbake til Hurghada gjennom ørkenlandskapet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Måltider og drikke:
Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Inngang:
Entré til Mumierommet på Det egyptiske museet (150 EGP), Kheopspyramiden (300 EGP) og Khefren/Mykerinos-pyramidene(60 EGP) og er ikke inkludert.

Tid:
Lang heldagsutflukt, ca. 01.30–22.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide i bussen og engelsktalende lokalguide ved de historiske severdighetene. I sommersesongen er det engelsktalende guide på hele turen.

Lurt å ta med:
Frokostboks (bestill i resepsjonen), pute og en genser til bussreisen. Småpenger i egyptiske pund. Ta også med litt penger hvis du vil kjøpe noe.

Øvrig:
Det er forbudt å fotografere/filme inne i det egyptiske museet og i pyramidene.

Har man pustebesvær, klaustrofobi eller astma anbefaler vi ikke å gå inn i pyramidene. Personer som er behvegelseshemmet bes kontakte Vingverten før bestilling.

Endringer i rekkefølgen på programmet kan forekomme.

Jeepsafari – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari – kan bestilles hjemmefra

En spennende og fartsfylt jeeptur gjennom ørkenen. Vi besøker også en beduinlandsby og prøver å ri på kameler. Middag og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

For oss nordboere som er vant til grønne og frodige landskap kan ørkenen ved første øyekast fremstå som en uendelighet av sand, sand og atter sand… Men etter å ha tatt dette fascinerende landskapet i nærmere øyesyn oppdager man fort at ørkenen også er full av liv og innehar en fantastisk, stillferdig skjønnhet. Vil du oppleve dette og samtidig møte mennesker som lever i disse tilsynelatende menneskefiendtlige omgivelsene er en jeepsafari en flott mulighet.


Vi forlater sivilisasjonen om ettermiddagen i jeeper med 8 personer pr. bil. Det finnes ingen veier der vi beveger oss frem gjennom det karrige ørkenlandskapet. Etter en stund ankommer vi det som under andre omstendigheter kanskje kunne fortone seg som en mulig luftspeiling – en innsjø, en oase.

Målet for dagen er en beduinlandsby, og underveis bytter vi fremkomstmiddel. Det er ikke bensindrevet og det har en sterk egen vilje – kamelen. Å høre hvordan beduinene klarer vannforsyningen og hvordan deres hverdag fortoner seg er fascinerende.

En lang dag ute i frisk luft krever en god middag. Maten serveres som buffé og består av lokale retter som salater, lange smale kjøttboller (kofta), kylling, ris, poteter og frukt. En alkoholfri drikk er inkludert i prisen (vann, brus).

OBS! Gravide og personer med ryggproblem bør ikke delta på denne utflukten.

Anbefalt aldersgrense 6 år.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Måltider og drikke:
Middag med drikke er inkludert.

Lurt å ta med:
Heldekkende sko, solbriller, solhatt, vann og tips til kamelføreren. Hvis du har med deg kamera bør du oppbevare dette i en plastpose for å beskytte det mot sanden når det ikke er i bruk.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. 13.00–18.30.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

I prisen inngår:
Jeepturen, guiding, prøving av vannpipe, kamelridning (ca. 5 minutter), middag og en drikke til maten.

Luxor 1 dag – kan bestilles hjemmefra

Luxor 1 dag – kan bestilles hjemmefra

Opplev noen av verdens fremste byggverk, besøk Kongenes dal og nyt Karnaktempelets skjønnhet. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til sen kveld. Lunsj er inkludert. Drikke og entré til Tutankhamons grav inngår ikke.

Les mer Skjul

Utflukten til Luxor er virkelig en reise bakover i tid. Byen og området rundt er breddfull av kulturelle severdigheter og historie, og naturen rundt er enestående.

Dagsprogram: (Endringer i rekkefølgen kan forekomme avhengig av trafikken)

Vi reiser tidlig på morgenen fra Hurghada og kjører først gjennom Egypts tørre ørkenlandskap. Ettersom omgivelsene blir stadig mer grønne og frodige forstår vi også bakgrunnen for det kjente egyptiske utsagnet om at Nilen er kilden til alt liv.

Vi ankommer Luxor ca. kl. 10.00 og starter dagen med et besøk i det fantastiske Karnaktempelet som mange av de berømte faraoene har satt sitt preg på. Inne i tempelkomplekset står det hele 134 praktfulle, gigantiske søyler hvor fargen enkelte steder fortsatt er synlig.

Deretter tar vi en tur på Nilen og spiser en god lunsj før vi setter kursen mot vestsiden av Nilen og Kongenes dal.

Vi rekker også å stoppe ved de enorme Memnonstatuene som en gang i tiden voktet et tempel som det i dag bare er bare rester igjen.

Dagen avsluttes med et besøk på en alabastfabrikk, der vi får se hvordan alabaststeinen forvandles til vakre gjenstander.

Vi reiser tilbake til Hurghada igjen ved solnedgang.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Måltider og drikke:
Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Entré:
Inngang til Tutankhamons grav (ca. 200 EGP) og Ramses 5./6. (ca. 150 EGP)er ikke inkludert.

Lurt å ta med:
Frokostboks (bestill i resepsjonen), gode sko, pute og en genser til bussreisen. Småpenger i egyptiske pund. Badetøy (om tiden tillater det er det mulig å ta en dukkert i det lille bassenget på båten hvor lunsjen serveres).

Tid:
Lang heldagsutflukt, ca. 04.00-22.00

Guide:
Engelsktalende guide.

Øvrig:
Det er forbudt å fotografere/filme i Kongenes dal.
Har du pustebesvær, klaustrofobi eller astma fraråder vi deg å gå inn i gravene. Personer som er bevegelseshemmede må kontakte Vingverten før bestilling.

Seatrip – kan bestilles hjemmefra

Seatrip – kan bestilles hjemmefra

Rødehavet er som et stort akvarium, så benytt sjansen til å svømme i det og bli med på en snorkletur til et av verdens beste dykke- og snorkleområder! Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

På denne dagsturen skal vi utforske hvorfor nettopp Hurghada har blitt et så populært reisemål: Den fantastiske undervannsverdenen under Rødehavets overflate. Vi besøker fargerike korallrev der sikten kan være opptil 30 meter. Med på turen er en guide som forklarer og forteller mer om alle fiskeartene vi får se.

Rødehavet er kjent for sitt rike dyre- og planteliv, og i tillegg til de fargesprakende fiskene får vi med litt flaks se delfiner. Vi gjør tre snorklestopp i løpet av turen, og følelsen av å svømme i et akvarium er aldri langt unna.

Vi snorkler ved flere kjente korallrev, avhengig av vær og vind. Vi har store, fine båter der man både kan sitte i skyggen eller ligge og sole seg.

Enkelte dager er det også mulig å prøve å dykke mot et tillegg i prisen. Si fra til guiden før vi forlater havnen dersom dette skulle være av interesse.

OBS! Programmet kan endres på grunn av vær og vindforhold.

For å bevare korallrevene i Rødehavet er det viktig å være forsiktig når du snorkler. Det er strengt forbudt å gå på, røre eller ta med seg skjell og koraller fra rev og strender!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Måltider og drikke:
Lunsj, vann og brus er inkludert. Kaffe og te kan kjøpes.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, vann, solkrem og tips til båtpersonalet.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–17.00.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Øvrig:
Snorkleutstyr kan lånes i havnen. Det er også mulig å kjøpe et introduksjonsdykk for 26 EUR (begrenset antall plasser, kan ikke forhåndsbestilles).

Kairo med fly

Kairo med fly

Fly til byen som er så fascinerende at man ganske enkelt er nødt til å se den. Se pyramidene og Sfinxen på nært hold. Lunsj er inkludert. Drikke og inngangsbilletter er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Egypts hovedstad Kairo er en kulturrik og opplevelsesspekket millionby. Kairo ligger ca. 500 km nord for Hurghada, og turen hit går med fly.

Programmet for dagen ser i store trekk ut som følger:

Vi besøker Det egyptiske museet som har over 120.000 utstilte gjenstander fra faraoenes tid. Lokalguiden viser oss noen av de mest kjente, bl.a. de uvurderlige skattene fra Tutankhamons gravkammer. Det blir også tid til å utforske museet på egen hånd.

Mens vi spiser lunsj kan vi forberede oss på neste stopp på programmet; de enorme pyramidene og Sfinxen ved Giza.

Veien fra Kairo sentrum til Giza gir et innblikk i dette kontrastrike landet. Pyramidene ligger i utkanten av byen, der ørkenen begynner. De som vil kan gå ned til de gamle gravkamrene.

Vi får naturligvis også se Sfinxen, som er minst like kjent og mystisk som pyramidene. Tiden har satt sine spor på verdens kanskje mest kjente ansikt.

Deretter går vi om bord i flyet som frakter oss raskt og behagelig tilbake til Hurghada.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Entré:
Inngang til Mumierommet på Det egyptiske museet (150 EGP), Kheopspyramiden og pyramidene Khefren/Mykerinos (60 EGP) er ikke inkludert.

Lurt å ta med:
Pass, frokostboks (bestill i resepsjonen), lommepenger i egyptiske pund og gode sko.

Tid:
Lang heldagsutflukt, ca. kl. 03.30–22.30

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Øvrig:
Det er forbudt å fotografere/filme inne på det egyptiske museet og inne i pyramidene.

Lider du av pustebesvær, klaustrofobi eller astma frarådes du fra å gå inn i pyramidene. Bevegelseshemmede må kontakte Vingverten før bestilling.

Pyramidene og Kairo 2 dager – kan bestilles hjemmefra

Pyramidene og Kairo 2 dager – kan bestilles hjemmefra

Kairo er en by som absolutt bør oppleves, og på denne todagersturen har du mulighet til å utforske det beste av Egypts kontrastrike, myldrende hovedstad. Lunsj og middag dag 1, frokost og lunsj dag 2, inngang til flere av severdighetene og hotellovernatting er inkludert.

Les mer Skjul

I Kairo forenes det fremste av landets spennende historie, religion og kultur. Vi starter vår reise med et besøk på Det egyptiske museet, hvor arkeologiske funn fra Egypts lange historie er samlet i en stor bygning. Her kan du blant annet beundre de utrolige skattene fra Tutankhamons gravkammer.

Når vi senere forlater museet er det tid for å utforske det verdensberømte markedet Khan El Khalili. Her blir det anledning til å oppleve moderne arabisk shopping, og du kan selv shoppe som egypterne, dvs. rimelig. Etter en dag full av nye inntrykk spiser vi middag på hotellet vi skal overnatte på.

Neste morgen står reisens høydepunkt på programmet: Pyramidene i Giza. Å se de tre fram på horisonten er nesten uvirkelig, og du blir slått av hvor enorme de virkelig er – ingenting har forberedt deg på akkurat det. Her blir det anledning til å gå inn i et av de gigantiske gravkamrene. Det blir også et besøk ved Sfinxen, den mystiske steinskapningen som etter 3500 år fremdeles vokter over pyramidene.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Måltider og drikke:
Dag 1: Lunsj og middag ekskl. drikke
Dag 2: Frokost og lunsj ekskl. drikke

Entré:
Inngang til Mumierommet på det egyptiske museet (150 EGP), Kheopspyramiden (300 EGP) og Khefren/Mykerinos-pyramidene (60 EGP) er ikke inkludert.

Overnatting:
Enkeltromstillegg ca. 25 EUR.
I ukene rundt jul, nyttår og påske er det et høysesongtillegg.
Jul- og nyttårsaften er det festmåltid mot tillegg i prisen.

Tid:
Ca. kl. 04.30 dag 1 til ca.kl. 21.00 dag 2.

Guide:
Engelsktalende guide i bussen f.o.m. 1.april-21.oktober 2013. Skandinavisk guide f.o.m. 22. oktober. Engelsktalende lokalguide ved de historiske severdighetene.

Lurt å ta med:
Pass (viktig), frokostboks (bestill i resepsjonen), pute og genser til bussreisen, badetøy og håndkle da hotellet vi skal bo på har basseng. Lommepenger i egyptiske pund.

Påkledning:
Ved besøk i kirker og moskeer skal skuldre og knær være tildekket. Sjal kan i visse tilfeller lånes.

Øvrig:
Det er forbudt å fotografere/filme inne på Det egyptiske museet og i pyramidene.

Hvis du har pustebesvær, klaustrofobi eller astma fraråder vi deg å gå inn i pyramidene. Bevegelseshemmede bør avstemme med Vingverten før bestilling av utflukten.

Endringer i rekkefølgen på programmet kan forekomme.

Dykking i Rødehavet

Dykking i Rødehavet

For bare 25 år siden var ikke Hurghada stort mer enn en liten fiskerlandsby. Da dykkerne fikk opp øynene for det fantastiske livet i Rødehavet begynte mennesker fra hele verden å valfarte hit. De ville også oppleve den enestående verdenen under vannoverflaten.

Les mer Skjul

Rødehavet, kjent som landets nasjonalskatt, er et av verdens mest artsrike og korallrike hav.

Dykking i Egypt gir annerledes, spennende og virkelig uforglemmelige ferieminner. Dykking passer for alle aldersgrupper og nivåer, og det spiller ingen rolle om du har dykkersertifikat eller aldri har prøvd å puste under vann. Vi anbefaler det anerkjente og profesjonelle dykkesenteret Aquarius (PADI). Senteret holder høy standard på instruktører, utstyr, båter og service og arrangerer dykkeutflukter hver dag. Acquarius har to dykkersentre, ett i Hurghada hvor man reiser ut med båt, og ett på stranden i Makadi hvor du hver dag kan dykke fra stranden. To ganger i uken kan du dykke fra båt. Kontakt oss gjerne for program og priser, og vi hjelper deg med å finne den opplevelsen som passer deg best.

OBS! For å bevare korallrevene i Rødehavet er det viktig å være forsiktig når man oppholder seg ved revet! Det er strengt forbudt å gå på, røre eller ta med snegler og koraller fra rev og strender! Vi ber deg om ikke å mate fiskene da det forstyrrer deres naturlige instinkter og kan endre hele korallrevets biologiske struktur.

Å dykke i Rødehavet er en spennende og fremfor alt uforglemmelig ferieopplevelse.

Orange Bay – kan bestilles hjemmefra

Orange Bay – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til havs med soling, bading og fantastisk snorkling! Du får også besøke Orange Bay på den idylliske øya Giftun Island. Lunsj og alkoholfri drikke om bord er inkludert.

Les mer Skjul

Dette er den pefekte utflukten for deg som reiser med venner, kjæreste eller familie og som er på utkikk etter en dag fyllt av opplevelser, sol og bad.

Vi starter dagen med en båttur fra havnen i Hurghada, der den som vil kan låne snorkleutstyr. Vår første stopp er ved et korallrev der du får sjansen til å oppleve verden under havoverflaten. Svøm rundt i ditt eget tempo eller bli med guiden på jakt etter rokker, klovnefisk, løvefisk og mange andre fargesprakende skapelser.

Deretter setter vi kursen mot Orange Bay, og har vi flaks får vi se delfiner på veien.

Orange Bay er en langgrunn sandstrand med turkis vann, perfekt for både aktiviteter og avkobling. Den skandinaviske guiden arrangerer aktiviteter og du kan lene deg tilbake og nyte den avslappende atmosfæren.

På stranden er det både en restaurant og en bar, og parasoller og toalett er tilgjengelig. Lunsj serveres på restauranten. Det er mer enn nok tid å slappe av.

Vi setter kursen tilbake til havna og hotellet når solen begynner å gå ned.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Mat og drikke:
Lunsj og alkoholfri drikke ombord er inkludert i prisen.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–17.30.

Lurt å ha med:
Badetøy, håndkle, vannflaske, t-skjorte til snorklingen, solkrem, solbriller. Penger til drikke på stranden (de tar ikke kort).

Guide:
Engelsktalende guide.

Øvrig:
Snorkleutstyr kan lånes ved havna. Det er toaletter både på stranden og på båten.