Vær
 • januar
5°1°
2
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • februar
6°2°
3
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
9°3°
4
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • april
11°6°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mai
15°10°
7
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juni
18°12°
7
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juli
20°13°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • august
20°13°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • september
19°12°
6
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • oktober
15°9°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • november
10°5°
2
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • desember
6°2°
2
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Brussel hele året med rutefly og fleksibel reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Brussel er ca. 20 minutter (ca. 15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Brussel har et stort shoppingtibud. På Antoine Dansaert Straat, Sint-Goriskplein, Leon Lepage Straat och Kartuizersstraat ligger byens mest populære handelsområde. Du kan kjøpe klær og tilbehør av belgiske designere som Martin Margiela, Christophe Coppens og Christa Reniers. Det de aller fleste som besøker Brussel kjøper med seg hjem er belgisk sjokolade, oster og klær. De mest eksklusive butikkene ligger ved Waterloolaan, hvor du finner motehus som Gucci, Dior, Calvin Klein, Chanel og Delvaux. Ved siden av ligger internasjonale kjeder som MaxMara, Deschamps og Dominguez. Den som foretrekker markeder kan gå på søndagsmarkedet ved Zuid-stasjonen. Her finner du alt tenkelig, fra krydder og grønnsaker til lær og klær. Antikvitetsmarkedet på Grote Zavel-plassen holder åpent på lørdager og søndager.
Mat, drikke og natteliv
Det belgiske kjøkken er inspirert av det franske, men porsjonene er ofte større. Flere restauranter i Brussel har stjerne i Guide Michelin, og det er en smal sak å finne utsøkt mat av høy kvalitet. Til Belgias nasjonalretter hører blant annet blåskjell med pommes frites (Moules Frites), kjøttgryte med pommes frites og salat, pommes frites med majones, asparges med klaret smør og hardkokt egg, tomater fylt med reker og kylling eller fisk i tynn fløtesaus. Andre spesialiteter er belgiske vafler, sjokolade, øl, ost og grønnsaker som asparges, rosenkål og sikori.
Brussel har et sprudlende uteliv, og det er aldri langt til nærmeste bar, pub eller nattklubb. Det ligger en ølbar på nesten hvert kvartal, hvor du kan prøvesmake noen av de flere hundre øltypene som blir produsert i Belgia.
Aktiviteter og severdigheter
En stor del av Brussel består av EU-bygninger, og det er mulig å bestille en guidet omvisning i Europaparlamentet for å få et innblikk i virksomheten som sysselsetter nesten 25% av byens befolkning.
Brussel er også kjent for alle tegneseriene som har sin opprinnelse i byen. Om du er interessert i å vite mer om Tintin, Sprint, Lucky Luke og Smurfene kan du bli med på en guidet bytur eller besøke tegneseriemuseet Comic Strip.
Brussel har mange severdige museer, for eksempel kunstmuseet viet René Magritte, instrumentmuseet og jugendarkitekt Victor Hortas museum. Til de store severdighetene hører det store torget og samlingsplassen Grand Place, den vakre kirken Notre Dame du Sablon og den enorme parken Parc du Cinquantenaire. Og selvsagt må du bort og hilse på den berømte statuen av Manneken Pis. Den 60 cm høye bronsegutten blir ved festlige anledninger kledd ut i for eksempel folkedrakt eller nissedrakt.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er enkelt å reise rundt i Brussel, for byen har et godt utbygd og moderne kollektivsystem med buss, t-bane og trikk. Med et Brussels Card har du ubegrenset tilgang til kollektivtrafikken og gratis adgang til mer enn 35 museer. Koret kan kjøpes for ett eller flere døgn. Det er mange taxier i Brussel, men det er ganske dyrt å kjøre taxi her.
Fakta

Vår service

Til Brussel reiser du på egen hånd.

Pass og visum

Alle som reiser til land utenfor Schengen må ha pass, som oftest må dette være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Innen Schengen kreves det at man har med pass eller ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på https://www.ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum rettes til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes og generelt sett aksepteres alle vanlige kredittkort, som for eksempel Visa, Mastercard, American Express, Diners Club samt Eurocard. Reisesjekker aksepteres og mange vekslingskontorer har åpent også på søndager.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V. Adapter behøves ikke.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Brussel