Se hotell (34)

Reiser til Brussel

Spennende arkitektur, varm atmosfære og et stort utvalg av restauranter og butikker har gjort Brussel til et populært reisemål, en by som mange forbinder mest med Europaparlamentet.
EU-hovedstaden Brussel er både klassisk og moderne. Her venter elegante Grand Place, boulevarder og vakre parker, store kulturopplevelser, verdensberømte severdigheter og mer enn 80 museer. Brussel rommer noe av Europas fineste art deco- og art nouveau-arkitektur, som blandes med moderne byggeskikk. Byens restauranter lokker med alt fra gourmetmat til belgisk pommes frites og desserter med Belgias verdensberømte sjokolade. Dessuten kommer du aldri tomhendt tilbake fra en shoppingrunde i Brussel!

Vings reiser til Brussel

Ving har mange hotell å velge mellom i Brussel, og de aller fleste har veldig sentral beliggenhet, med gangavstand til Grand Place og byens butikker, restauranter og uteliv. Når du bestiller en reise med Ving til Brussel velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Formel 1: Belgian Grand Prix

Et stykke utenfor Brussel ligger Spa-Francorchamps, en av de mest klassiske Formel 1-banene. I august kjøres det årlige Belgian Grand Prix her med de beste førerne og de raskeste bilene. Nå kan du være på plass når det avgjøres.
Når du bestiller en Formel 1-reise med Ving til Brussel får du en ferdig pakke med fly, hotell og billetter til både lørdagen og søndagen.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Brussel

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
5°1°
2
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • februar
6°2°
3
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
9°3°
4
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • april
11°6°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mai
15°10°
7
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juni
18°12°
7
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juli
20°13°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • august
20°13°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • september
19°12°
6
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • oktober
15°9°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • november
10°5°
2
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • desember
6°2°
2
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Brussel hele året med rutefly og fleksibel reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Brussel er ca. 20 minutter (ca. 15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Brussel har et stort shoppingtibud. På Antoine Dansaert Straat, Sint-Goriskplein, Leon Lepage Straat och Kartuizersstraat ligger byens mest populære handelsområde. Du kan kjøpe klær og tilbehør av belgiske designere som Martin Margiela, Christophe Coppens og Christa Reniers.

Det de aller fleste som besøker Brussel kjøper med seg hjem er belgisk sjokolade, oster og klær. På Grand Sablon kan du prøvesmake deilig sjokolade fra blant annet sjokoladeprodusentene Pierre Marcolini, Wittamer og Godiva. De mest eksklusive butikkene ligger ved Waterloolaan, hvor du finner motehus som Gucci, Dior, Calvin Klein, Chanel og Delvaux. Ved siden av ligger internasjonale kjeder som MaxMara, Deschamps og Dominguez.

Den som foretrekker markeder kan gå på søndagsmarkedet ved Zuid-stasjonen. Her finner du alt tenkelig, fra krydder og grønnsaker til lær og klær. Antikvitetsmarkedet på Grote Zavel-plassen holder åpent på lørdager og søndager. Den vakre butikkarkaden Galeries Saint-Hubert er en av Europas eldste.
Mat, drikke og uteliv
Det belgiske kjøkken er inspirert av det franske, men porsjonene er ofte større. Flere restauranter i Brussel har stjerne i Guide Michelin, og det er en smal sak å finne utsøkt mat av høy kvalitet. Til Belgias nasjonalretter hører blant annet blåskjell med pommes frites (Moules Frites), kjøttgryte med pommes frites og salat, pommes frites med majones, asparges med klaret smør og hardkokt egg, tomater fylt med reker og kylling eller fisk i tynn fløtesaus. Andre spesialiteter er belgiske vafler, sjokolade, øl, ost og grønnsaker som asparges, rosenkål og sikori.

Smakfull byvandring i Brussel

En enkel og morsom måte å pirre smaksløkene på er å bli med på et matvandring. I Brussel er det mange forskjellige arrangører som gir deg smakeprøver på den belgiske hovedstadens mat og drikke. Og sjokolade!
Brussel har et sprudlende uteliv, og det er aldri langt til nærmeste bar, pub eller nattklubb. Det ligger en ølbar på nesten hvert kvartal, hvor du kan prøvesmake noen av de flere hundre øltypene som blir produsert i Belgia. For kjennere av øl er Brussel litt av et Mekka.
Aktiviteter og severdigheter
En stor del av Brussel består av EU-bygninger, og det er mulig å bestille en guidet omvisning i Europaparlamentet for å få et innblikk i virksomheten som sysselsetter nesten 25 % av byens befolkning.
Brussel er også kjent for alle tegneseriene som har sin opprinnelse i byen. Spredt rundt i byen er det flere store veggmalerier med tegneseriefigurer som Tintin og andre som motiv. Om du er interessert i å vite mer om Tintin, Sprint, Lucky Luke og Smurfene kan du bli med på en guidet bytur eller besøke tegneseriemuseet Comic Strip.
Brussel har mange severdige museer, for eksempel kunstmuseet viet René Magritte, instrumentmuseet og jugendarkitekt Victor Hortas museum. Til de store severdighetene hører det store torget og samlingsplassen Grand Place, den vakre kirken Notre Dame du Sablon, kunstverket Atomium og den enorme parken Parc du Cinquantenaire. Og selvsagt må du bort og hilse på den berømte statuen av Manneken Pis. Den 60 cm høye bronsegutten blir ved festlige anledninger kledd ut i for eksempel folkedrakt eller nissedrakt.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er enkelt å reise rundt i Brussel, for byen har et godt utbygd og moderne kollektivsystem med buss, t-bane og trikk. Med et Brussels Card har du ubegrenset tilgang til kollektivtrafikken og gratis adgang til mer enn 35 museer. Koret kan kjøpes for ett eller flere døgn. Det er mange taxier i Brussel, men det er ganske dyrt å kjøre taxi her.
Fakta

Vår service på reisemålet

Til Brussel reiser du på egen hånd.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes og generelt sett aksepteres alle vanlige kredittkort, som for eksempel Visa, Mastercard, American Express, Diners Club samt Eurocard. Reisesjekker aksepteres og mange vekslingskontorer har åpent også på søndager.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V. Adapter behøves ikke.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.

Finn reise til Brussel
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.