Leiebil med Avis i Albania

Her har vi samlet viktig å vite og tilvalg for leiebil med Avis i Albania.

Viktig å vite

Viktig å vite

Avbestilling
Det er kostnadsfri avbestilling før utreise. Avbestilling etter utreise følger de vanlige reisevilkårene. Det er ingen kostnadsreduksjon om du leverer bilen tilbake før avtalt tid.

Avis Preferred
Kan ikke kombineres med bestilling av leiebil hos Ving.

Bensin
Som regel er det billigst å levere tilbake bilen med like mye bensin som den hadde ved henting. Utleieren kan tilby forskjellige typer valgfrie tilvalgsprodukter.

Bestilling
Det er enklest og som regel billigst å bestille bilen samtidig som du bestiller reisen din. Du kan bestille til og med 4–5 dager før avreise. Merk at i enkelte perioder kan samtlige biler være leid ut, så det er derfor en god idé å bestille så tidlig som mulig før avreise.

Biltype
Å kunne reservere et bestemt bilmerke kan ikke garanteres, kun en bil i ønsket gruppe/kategori. Den modellen som vises er et eksempel.

Bøter – parkeringsbot
Eventuell parkeringsbot betales enklest på stedet. Boten kan reduseres om du betaler innen et visst antall timer. Parkerings-/rafikkbot kan bli sendt til hjemmeadressen din flere måneder etter at hendelsen inntraff. Trafikkmyndighetene kontakter Avis for adresse- og føreropplysninger. For dette tilkommer en administrasjonskostnad.

Depositum
Et deposium sperres på kredittkortet ditt i leieperioden, og heves automatisk når bilen leveres tilbake. Beløpet blir synlig på din konto igjen etter ca. 2–4 hverdager, avhengig av bankens behandlingstid. Depositum tilsvarer beløpet for egenandelen.

Egenandel
Ved bilskader må du betale en egenandel, et maksbeløp som varierer avhengig av bilkategori, for eksempel kategori A-B 240 EUR + skatt, C-D 360 EUR + skatt.

Enveisavgift
Bestiller du henting av bil på et sted og levering på et annet sted, kan en enveisavgift komme i tillegg. Beløpet vises i forbindelse med bestillingen, men betales på plass.

Faktura
De tilvalgsprodukter og tilvalgsforsikringer du skriver under på ved henting av leiebilen debiteres ditt kort etter avsluttet leie. Kontakt oss for kopi av fakturaen din.

Førerkort
Sjåføren må ha hatt et gyldig førerkort i minst ett år for gruppe A-C og minst 3 år for gruppe D-J.

Kredittkort
Bilutleieren aksepterer Visa, MasterCard og American Express. Du kan ikke bruke Electron eller Maestro.

Kundeservice
For å få hjelp på reisemålet kontakter du Ving på stedet. Etter hjemkomst kan du henvende deg til enten Vings aller Avis' kundeservice.

Leiekontrakt
Når du henter bilen din må du lese gjennom og sjekke om leiekontrakten er i henhold til avtale. Si fra til utleieren med en gang om det er noe du lurer på eller som ikke stemmer. Leiekontrakten er på engelsk.

Levering etter avtalt tid
Avtales direkte med bilutleier. Ekstrakostnad må påregnes og lokale priser gjelder. Disse er som regel høyere enn når du bestiller hjemmefra.

Oppgradering
Når du har ankommet reisemålet og ønsker å oppgradere til en større og dyrere bilkategori, betales ekstrabeløpet direkte til bilutleier. Ved slike tilfeller gjelder lokale priser.

Sen ankomst
Når flyet lander til ordinær tid utenom utleiers åpningstider, kommer det en avgift for sen ankomst i tillegg på 36 EUR + skatt. Denne betales direkte på plass.

Skatt/moms
På samtlige tillegg som ikke allerede er inkludert i leiebilprisen du betaler til Ving, tilkommer det en skatt/moms på 20 %.

Ulykke
Kontakt bilutleier ved eventuell ulykke.

Ung sjåfør
sjåfører i alderen 21–25 år betaler et tillegg på 18 EUR + skatt per dag på plass.

Utleieperiode
Regnes i hele døgn. Husk å oppgi dato og tidspunkt ved bestilling om når du ønsker å hente leiebilen din.

Vings reiseforsikring
Dekker eventuell egenandel på leiebil med opptil 10.000 kroner. Ved eventuell skade betaler du egenandelen til bilutleieren, og avstemmer siden med Gouda.

Tilvalg

Tilvalg

Bilbarnestol
Bestilles samtidig som bilen, prisen vises i forbindelse med bestilling, men betales på plass til utleier. Bilbarnstolene er godkjente i henhold til landets lovverk.

Ekstra sjåfør
Ekstra sjåfør må stå oppført i leiekontrakten for at forsikringer skal gjelde. En utgift på 18 EUR + skatt per bestilling kommer i tillegg, og betales på plass.

Personlig skadeforsikring
Inngår ofte i hjemforsikringen. Forkortes PAI. Dekker førere som er oppført i leiekontrakten, samt passasjerer i tilfelle ulykke.