Se hotell (6)

Reiser til Albania

Nå kan du reise til Albania med Ving! Landet er fortsatt relativt uoppdaget, så her får du anledning til å utforske et spennende og litt annerledes reisemål. Når du reiser med Ving flyr du til Korfu, og tar deretter båt over til Saranda – en liten og koselig ferieby.

Albania er relativt nytt på turistkartet, men har desto mer å by på. Landet har dramatisk natur, antikke ruiner og levende kultur, og et kjøkken som albanerne selv er svært stolte over – og det med god grunn. Når du reiser til Albania med Ving bor du i Saranda, en innbydende kystby med kort vei til restauranter, strender og severdigheter.

Sol og bad i Saranda

Strendene i Saranda består som oftest av rundslipt grus/rullestein og har klart og fint vann som er som skapt for bading og snorkling. Foretrekker du sandstrender bør du ta turen til Ksamil et lite stykke sør for Saranda. Her er det både populære sandstrender og strandrestauranter, og mange tilbringer hele dagen her.

Oppdag Albania

Ja visst, det er herlig med bading og rolige dager i solen, men Albania fortjener en oppdagelsesferd eller to. Bare noen timer innover i landet, i den vakre Drinas-dalen, ligger den gamle byen Gjirokaster med sine små gater, en festningsmur med flott utsikt og et gammelt bunkerkompleks: Cold War Tunnels. Sør for Saranda ligger Butrint, som blant annet har en fin bymur og et velbevart teater fra antikken. Uansett hvor du reiser kommer det til å være verdt turen – fine ferieopplevelser venter rundt hver sving!

Smaken av Albania

I Saranda kan du fråtse i fisk- og skalldyrsretter til en hyggelig pris. Landet har lånt mye fra det italienske kjøkkenet, og både pasta og risotto er vanlige retter på restaurantmenyene. I tillegg får du ofte friske salater med lokalproduserte grønnsaker som er høstet til akkurat riktig tidspunkt. Er du vininteressert bør du prøve de lokale vinene – de ser du sjeldent utenfor landegrensene.

Kombiner Albania og Korfu

Når du reiser til Albania flyr du til Korfu og tar båten over til Saranda. Du bestemmer selv om du vil oppleve både Saranda og Korfu, eller om du vil tilbringe hele ferien i Albania.

Finn ditt hotell

Reiser til Albania

Saranda
På en reise til saranda kan du oppleve sol, bad og innholdsrike utflukter i et spennende land.

REISEFORSLAG TIL Albania

FINN REISE TIL Albania