Se hotell (29)

Reiser til München

En reise til München innfrir kravene til en spennende, avslappende og herlig ferie. München er en av Tysklands mest kjente byer og ikke uten grunn.

München har vært Bayerns sentrum i århundrer. Byen er full av arkitektoniske skatter fra renessansen og barokken, og den har greid å bevare noe av sin opprinnelige gammeltyske atmosfære. Her er det nok av utmerkede restauranter, en livlig klubbscene og noen av landets beste museer. Byens store Oktoberfest er verdensberømt, og takket være den kommer det hver høst tilreisende fra hele verden.

Sentrale hotell i München

Når du bestiller en reise med Ving til München kan du velge mellom et dusin hotell. De fleste har veldig sentral beliggenhet nær sentralstasjonen Hauptbahnhof og t-banestasjonen Karlsplatz. Karlsplatz er også navnet på et torg som i dagligtale kalles Stachus. Fra Stachus går det en gågate ned til Marienplatz. Denne gaten har flere kjøpesentre, butikker, restauranter og kafeer. Marienplatz har gjennom tidene vært Münchens viktigste samlingspunkt, og er i dag knutepunkt for t-bane og lokaltog.

Vings reiser til München

Med Ving reiser du til München med rutefly og velger selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Siden flytiden bare er litt over to timer kan du reise hit for en spennende helg eller noen dager ekstra. Du bestemmer selv hva som passer deg.

Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Gode restauranter
 • Bra uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering München

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
1°-5°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • februar
3°-5°
3
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
9°-1°
5
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
14°3°
6
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mai
18°7°
7
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
8
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • juli
23°13°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • august
23°12°
8
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • september
20°9°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
13°4°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
7°0
2
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
2°-4°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Munchen hele året med rutefly, og du velger selv hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Münchens flyplass til sentrum er ca. 50 minutter (ca. 40 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
På Maximilianstrasse finner du luksusforretningene. I Glockenbachviertel og Gärtnerplatzviertel er det mange små og originale butikker som selger klær, musikk og design.
Mat, drikke og natteliv
München har mange restauranter som serverer alt fra robust husmannskost til raffinerte asiatiske retter.
München har et heftig uteliv med mange klubber og utesteder.
Aktiviteter og severdigheter
I månedskiftet september/oktober arrangeres det Oktoberfest i München. Dette er en populær ølfestival som har gått av stabelen siden 1810, og er en av verdens største folkefester.
München har severdigheter i form av museer, utstillinger og mye annet. Ca. 20 kilometer utenfor byen ligger Dachau og restene av Tysklands første konsentrasjonsleir. I dag er det en minneplass og et museum her, og du kan reise hit med lokaltog fra München.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er enkelt å spasere rundt i sentrum av byen. T-bane og trikk fungerer også utmerket.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Tyskland. For mer informasjon ta kontakt med Tysklands ambassade på tlf. 23 27 54 00. https://oslo.diplo.de/no-no

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Tyskland.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro. Mange minibanker.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V.

Språk

Tysk

Øvrig informasjon

Les også Vings reisevilkår og Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, priser etc.
Finn reisen din til München