Se hotell (6)

Reiser til Praslin

På naturskjønne Praslin ligger en av verdens fineste strender med perfekte forhold for snorkling.
Praslin kan som nevnt skilte med Seychellenes og en av verdens beste strender: Anse Lazio. Her har vannet en forunderlig turkis farge, og bølgene ruller sakte inn på en myk og hvit sandstrand. Strendene er dessuten beskyttet av et korallrev som passer helt utmerket for snorkling.

Oppholdet på Praslin

På en reise med Ving til Praslin kan du velge mellom hotell i forskjellige prisklasser. I motsetning til hva mange tror, trenger det ikke å koste en formue å oppleve en skikkelig drømmeferie. Alle Vings hotell på Praslin ligger på eller rett ved stranden, og uansett hvilket av dem du velger vil du ikke bli skuffet. Er du ute etter et ekstra luksuriøst hotell kan vi anbefale Signature-hotellet Constance Lémuria Resort, et av Praslins fineste hotell med en egen, veldig bra 18-hulls golfbane.

Severdigheter på Praslin

På Praslin kan du besøke nasjonalparken Vallée de Mai. Her får du blant annet se de fredede dobbelnøtt-palmene coco de mer, som har blitt et symbol for Seychellene. Parken står oppført på FNs verdensarvliste takket være sitt artsmangfold og rike vegetasjon. Praslin har mange vakre turstier. Det er fergeforbindelse med flere av naboøyene, slik at du kan oppleve så mye som mulig på reisen til Praslin.

Vings Seychellene

Når du bestiller en reise med Ving til Praslin velger du selv hvor lenge du vil være borte og hvilken dag du ønsker å reise. Du kan dessuten kombinere ferien på Praslin med opphold på noen av de andre øyene på Seychellene. Sjekk ut La Digue, som er en avslappet og vakker øy hvor du lettest tar deg rundt med oksekjerre eller sykkel. Øya byr på uimotståelig vakre strender med fascinerende og fotogene granittformasjoner.
Nyttige tips
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Praslin

Strender
På Praslin ligger en av verdens fineste strender, den hvite sandstranden Anse Lazio. Stranden er beskyttet av et korallrev hvor det er utmerkede snorkleforhold. Andre populære strender er Cote d'Or Beach, Anse Georgette, Anse Kerlan Beach, Petite Anse Kerlan og Anse Volbert.
Mat, drikke og uteliv
På Seychellene kan du nyte mat fra det kreolske kjøkken, krydret med påvirkning fra fransk, engelsk, afrikansk, kinesisk og indisk matlaging. Smaksrike currygryter, fiske- og skalldyrretter og salater er populære retter. Det er vanlig å kjøpe mat fra såkalte "Take-Aways", et slags gatekjøkken hvor maten er mye billigere enn på restaurantene. Sørg for å prøve lokale spesialiteter som ølmerket SeyBrew, kokosrom fra romprodusenten Takamaka eller noen av de herlige fruktjuicene.
Nattelivet på Praslin er beskjedent, og er først og fremst konsentrert om hotellene og restaurantene.
Shopping
Seychellene er ikke et utpreget shoppingreisemål. Utvalget av butikker er størst i hovedstaden Victoria, hvor du også finner lokale kunstgallerier og suvenirbutikker som selger kunsthåndverk. Besøk gjerne Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market hvor du kan kjøpe krydder, frukt, grønnsaker og suvenirer. På halvøya Eden Island, rett utenfor Victoria, ligger handlesenteret Eden Plaza med et større utvalg av butikker, restauranter, bank og supermarked. På øya Praslin er det noen få suvenirbutikker og minimarkeder på steder som Baie Sainte Anne, Anse Volbert og Grand'Anse. På La Digue er det lille utvalget som finnes samlet i havneområdet i hovedbyen La Passe.
Sport og trening
Hvis du vil ta en pause fra badelivet, kan du prøve deg på de to golfbanene på Seychellene. Lemuria Golf Course regnes som den mest attraktive å spille på.

Fotturer på Praslin

Praslin har mange interessante turstier i vakker natur med flott utsikt. Noen av turene går gjennom jungelaktig skog, og kan være krevende. Andre ruter er enklere å gå.

Det er flere lokale arrangører som hjelper deg med bestilling og informasjon.

Dykking og snorkling på Seychellene

På Praslin venter det mange fine steder for deg som liker å dykke og snorkle. Dykking på Praslin skiller seg ut fra dykking på Mahé ved at forskjellen på flo og fjære på førstnevnte er større, noe som gir bedre dykkeforhold med flere større fiskearter.
Aktiviteter og severdigheter
Utvalget av aktiviteter varierer fra øy til øy. Det er for eksempel populært å reise på en øytur. På Mahé kan du besøke teplantasjen og den botaniske hagen. På Takamaka Rum Destillery – Seychellenes første og eneste romdestilleri – kan du blant annet prøvesmake lokal kokosrom. I hovedstaden Victoria ligger det butikker, restauranter og noen museer,

På øya Praslin kan du besøke nasjonalparken Vallée de Mai og se de fredete Coco de mer, verdens største (og merkeligste) kokosnøtter, som har blitt et symbol for Seychellene. På La Digue gjør du lurt i å leie en sykkel for å utforske øya og de berømte granittformasjonene på strendene.
Hvordan du tar deg rundt
Det er et nettverk av luft- og sjøtransport mellom øyene. På øyene er det enklest å reise rundt med buss, taxi eller sykkel.
Fakta

Vår service på reisemålet

Til Seychellene reiser du på egen hånd. Ving har ikke personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Malariaprofylax anbefales. Noen vaksiner kan være påkrevd. Hvis du mellomlander eller reiser mellom forskjellige afrikanske land, finn ut av alle lands vaksinasjonskrav. Ta kontakt med et vaksinasjonskontor eller fastlege for å finne ut hva som gjelder, i god tid før avreise. Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes en vaksine som gir mangeårig beskyttelse mot disse. Husk at du må vaksinere deg minst 4 uker før du reiser.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Den lokale valutaen er Seychellene Rupee (SCR). Kredittkort aksepteres nesten overalt.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +2 timer. Vintertid: norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

Adapter er nødvendig. På Seychellene har de britisk standard, og spenningen er 220-240V.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Seychellene med rutefly.
Når du bestiller en reise til Praslin med Ving anbefaler vi deg å kjøpe transport til og fra flyplassen samtidig som du bestiller reisen. Det er obligatorisk å kjøpe transport til hotellene Denis Private Island og La Digue Island Lodge, noe du gjør samtidig med at du bestiller reisen.

Fra Mahé er det en flyreise (ca. 15 minutter) videre til Praslin. Det er også mulig å ta båt fra Mahé til Praslin. Videre transport på land til hotellet.

Flyet lander på Seychellenes hovedøy Mahé, og flyplassen ligger ca. 11 km sydøst for hovedstaden Victoria. Transport derfra skjer med fly eller ferge alt avhengig av hviket fly du ankommer med. Ventetid kan forekomme, og vi anbefaler deg å ha en margin på minst tre timer ved videre reise. Vi anbefaler at du bestiller overnatting på Mahé ved ankomst og før hjemreisen, for å være sikker på at du rekker transporten til og fra Praslin. Priser på transporten finner du under respektive hotell.
Vær
 • januar
27°25°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • februar
27°25°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mars
28°25°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • april
28°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mai
28°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • juni
27°25°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
26°24°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • august
26°24°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • september
26°24°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
26°24°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
27°24°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • desember
27°24°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager

Finn reise til Praslin
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.