Kajakker på stranden ved Kuredu Island Resort & Spa
Inspirasjon

Ta med barna til Maldivene

Ja, du leste riktig! Du visste kanskje ikke at idylliske Maldivene passer perfekt for barnefamilier? Møt to familier som tok sjansen på eksotisk familieferie.

– Som så mange andre drømte vi om å reise til Maldivene i mange år, men med små barn ble det lenge bare med drømmen, forteller tobarnsmoren Monica Atneosen-Åsegg.

For noen år siden bestemte hun og mannen Geir seg for at det var på tide å gjøre drømmen til virkelighet. Ferien skulle gå til Vilamendhoo Island Resort. Da var barna Thea og Jesper 10 og 4 år gamle.

– For å få tilstrekkelig lengde på reisen var skolens sommerferie den eneste muligheten vår. Det skulle man kanskje tro tilsvarte skyhøye priser, men sånn er det ikke, sier hun.

Det er nemlig vesentlig billigere å reise til Maldivene i sommermånedene sammenlignet med om vinteren. I sommerhalvåret er dagtemperaturen rundt 30 grader, og selv om det kan komme et regnskyll eller to, regner det ytterst sjeldent sammenhengende i flere dager.

Monica og Geir reiste til Maldivene med to små barn.

Hvor barnevennlig er egentlig Maldivene?

Det første møtet med Maldivene

De aller fleste som flyr til Maldivene lander på Velana International Airport, og det gjorde også familien Atneosen-Åsegg. Derfra går reisen videre med innenriksfly, sjøfly eller speedbåt.

– Det tok omtrent 25 minutter med sjøfly til Vilamendhoo, og det var en opplevelse i seg selv. Pilotene var barbeinte, iført shorts og pilotbriller, og fløy oss over korallrev og bitte små øyer og turkist hav. Det var skikkelig heftig, både for oss og barna, sier Geir.

Vel fremme på Vilamendhoo fulgte familien i pilotenes fotspor. De sparket av seg skoene og gikk barbeint resten av ferien.

– Vi hadde hørt rykter om hvor usannsynlig vakkert Maldivene er, og selvfølgelig sett bilder, men ble likevel overrasket. Ofte er det sånn at noe ser bedre ut på bilder enn i virkeligheten, men her er det nesten som om ikke bildene klarer å yte stedet rettferdighet. Det har jeg ikke opplevd noe annet sted enn her, sier Monica.

Thea (10) og Jesper (4) storkoste seg på Maldivene.

– Tanken på at barna kanskje kom til å kjede seg streifet oss naturligvis før vi dro, men vel fremme erfarte vi det motsatte. Vi badet, spilte fotball, bordtennis og golf, og padlet rundt øya nesten hver dag. Barna trivdes veldig godt på stranden, og brukte mye tid på å bygge sandslott og studere eremittkreps, forteller Geir.

Maten falt også i smak, både hos store og små.

– Vi synes maten var eksepsjonelt bra. At måltidene var inkludert i prisen gjorde det også mye lettere å forutse kostnadene og unngå å sprenge feriebudsjettet, tipser Monica.

Familien Atneosen-Åsegg reiste sammen med en annen familie med barn i samme alder som deres egne, noe som også sørget for at ingen kjedet seg. Familien trivdes såpass godt at de ikke utelukker en ny tur til øyparadiset.

– Barna spør jevnt og trutt om når vi skal reise tilbake. Jeg vil anbefale alle som har mulighet til det, med eller uten barn, å reise til Maldivene. Du kommer ikke til å angre, oppfordrer Monica.

Hege Støre reiste til Maldivene med to tenåringer.

Tok med tenåringene til Maldivene

– Vi elsker å tilbringe sommerferiene våre på eksotiske steder, forteller Hege Støre.

De siste årene har hun, mannen og barna Helle (13) og Vetle (16) besøkt Maldivene, Sri Lanka, Indonesia, Malaysia og Thailand. Med to barn i skolealder er sommermånedene familiens eneste mulighet til å være bortreist i flere uker i strekk, og Maldivene er en klar sommerfavoritt.

– Maldivene var en utrolig kul opplevelse, og det fra dag én. Etter å ha fløyet til hovedøya reiste vi videre med sjøfly, og utsikten fra flyvinduet var helt spektakulær: Små paradisøyer, kritthvite strender, sandbanker og asurblått hav hele veien, og til slutt lander du ved ditt eget lille ferieparadis.

For Helle og Vetle sto blant annet oppdagelsesferder, snorkling, vannsport og mye bading på programmet.

– Å spasere rett fra bungalowen og ut i det krystallklare vannet for å svømme med vennlige korallrevhaier er et ferieminne hele familien kommer til å huske lenge, forteller mamma Hege.

Støre er ikke i tvil når vi spør om hun vil anbefale eksotiske sommerferier til andre.

– Absolutt! Lange ferier fylt med spennende kulturopplevelser, ny mat og nye bekjentskaper – det er ikke mye som kan måle seg med det. Gleden av å oppleve dette sammen som en familie er det aller beste, understreker hun.

Familien Støre-Hognerud elsker eksotiske feriereiser.

Familievennlige hotell på Maldivene

Flere hotell tilbyr

 
• et stort aktivitetstilbud for både barn og voksne, som paddleboard, fotball, snorkling og tennis
barneklubb
barnebasseng
aktiviteter inkludert i All Inclusive
utflukter for hele familien, for eksempel båtturer, fiske, snorkling og turer til øde øyer eller til hovedøya Male

Se mer informasjon på hotellsidene for hva som tilbys på de forskjellige hotellene.

Slik takler familien den lange flyreisen

Å reise langt med forholdsvis små barn kan være en utfordring, og Geir og Monica var spent på hvordan flyturen skulle bli – særlig for fireåringen.

– Vi løste det ved å utnytte mellomlandingen vi uansett hadde på veien ned. Vi la rett og slett til noen dager i Dubai som en del av ferien. Det ble et fint avbrekk, og gjorde at flyreisen ikke føltes altfor lang, forteller Monica. Etter fire dager reiste de videre til Maldivene.

Støre Hognerud-familien innrømmer at lange reiser med barn kan være en utfordring, men har tatt den på strak arm. Helt siden datteren Helle fylte seks år har de stort sett reist på lengre turer, og i dag foretrekker hele familien eksotiske reisemål.

– Da vi reiste til Italia for et par år siden kjente alle på savnet etter å reise langt, og å tilbringe sommerferien på et annet kontinent. Barna liker nye opplevelser like mye som oss, og de synes det er gøy, selv om de nok noen ganger skulle ønske flyreisen var litt kortere, sier Støre.

– Det var en trygghet for oss å vite at alt var i orden, og at man er ivaretatt hvis noe skulle skje underveis. Særlig når man reiser såpass langt, og spesielt når man reiser med barn.

Monica Atneosen-Åsegg

Vil du lese flere saker som denne?