Utflukter, Larnaca

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet for sommeren 2020 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale Mysite

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Nicosia, den delte byen – kan bestilles hjemmefra

Nicosia, den delte byen – kan bestilles hjemmefra

Hovedstaden på Kypros har har mye å by på – uansett om du er opptatt av folkeliv, historie, severdigheter eller shopping. Heldagsutflukt med buss. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Mange tror at Nicosia er en storby med trafikk og stekhete gater, men det finnes perler her som ikke alle kjenner til. Denne dagen kjører bussen oss til de gamle bydelene. Her kan du rusle rundt i fred og ro og utforske shoppingmuligheter og kultur i de trange smugene og i gågatene. Og benytt gjerne anledningen til å kjøpe litt kypriotisk håndverk.

I denne delen av byen skygger trekroner og store parasoller for den hete solen. Slå deg ned på en uteservering, slapp av med noe kaldt å drikke til gresk bakgrunnsmusikk og se på folk som går forbi.

Utenfor den gamle bydelen ligger den venetianske bymuren med aner helt tilbake til 1560-tallet. Den gamle vollgraven er i dag et grøntområde med mange forskjellige planter. Det finnes også et livligere område med toppmoderne butikker med et stort utvalg.

Makarios er en av mange kjente og respekterte personer som har levd og arbeidet på Kypros. Hvorfor får du vite i løpet av dagen. Vi får også se en statue av ham utenfor palasset hans, som i dag er sete for erkebiskopen.

I løpet av dagen får du vite mer om Nicosia, Kypros' moderne historie og en del om "Den grønne linjen" som deler byen. Det eneste du må gjøre er å ta på deg behagelige sko og bli med i bussen vår.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.30–16.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Kamera og penger til lunsj.

Øvrig:
Det er mulig å reise over til den tyrkiske siden på egen hånd, men da må du ha med deg pass. Husk at skuldre og knær må være tildekket ved besøk i kirker og klostre.

Kypros’ perler, det beste avTrodosfjellene – kan bestilles hjemmefra

Kypros’ perler, det beste avTrodosfjellene – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en innholdsrik heldagsutflukt til Trodosfjellene, med vingårdbesøk, gamle landsbyer og betagende utsikt over det vakre landskapet på Kypros. Vingårdbesøket er inkludert, men ikke mat og drikke.

Les mer Skjul

Bussturen fra den sørøstlige kysten tar oss gjennom Limassol og Fassouri der vi passerer fruktplantasjene langs veien. Reisen fortsetter opp i Trodosfjellene og vakre Omodhos som ligger i hjertet av de vinproduserende byene. Vi vandrer langs de brosteinslagte gatene som snor seg frem blant gamle tradisjonelle bygninger og får se hvordan gamle Kypros så ut. Her besøker vi også det hellige korsets kirke og bytorget, der du kan slå deg ned på en av de trivelige kafeene eller utforske butikkene med lokalprodusert vin.

Utflukten fortsetter så til Platres, en gammel landsby der vi stopper for lunsj på en tradisjonell restaurant. Etter den smakfulle lunsjen besøker vi en vingård der du får høre mer om prosessen i vinproduksjonen. Du får også prøvesmake flere typer vin for å finne din favoritt. Den moderne vinindustrien på Kypros startet på begynnelsen av 1800-tallet, men fremstillingen av vin på øya går 5 000 år tilbake i tid.

Bussturen går videre gjennom vakre landskap og fjellandsbyer før vi kommer tilbake til hotellet ditt.

Denne utflukten gir deg mulighet til å lære mer om livet på Kypros, naturen og vinproduksjonen

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Entré til vingården:
Inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. 07.30–17.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Kamera og penger til lunsj.

Øvrig:
Husk at skuldre og knær må være tildekket ved besøk i kirker og klostre.

Jeepsafari i Trodosfjellene – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari i Trodosfjellene – kan bestilles hjemmefra

En annerledes og fartsfylt måte å oppleve øya på. Vi nyter naturen, den gode maten og den vakre utsikten. Kyprotisk meze og én drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Denne jeepsafarien byr på flotte naturopplevelser og fine bilder av Kypros. Du får oppleve fantastisk utsikt fra noen av de mest ufremkommelige stedene på øya, og vi besøker blant annet et kloster i løpet av dagen.

Vi fortsetter ferden gjennom et uberørt landskap med pittoreske, små steder til vi når landsbyen Lefkara. Her får vi tid til å rusle rundt i Lefkaras små gater, og kanskje kjøpe med en suvenir for eksempel et sølvarbeid eller en duk. De verdensberømte Lefkaradukene har svært lange tradisjoner.

Tilbake i jeepene fortsetter vi til landsbyen Arakapas. Deretter går turen gjennom pinjeskog til en fjellandsby litt oppe i høyden der vi spiser lunsj. Temperaturen her er litt lavere og utsikte herfra er fantastisk!

Utenfor landsbyen Platres ligger fossen Kaledonian, som er den største og vakreste på Kypros. Den er kjent for sitt friske og klare vann og vakre omgivelser. Turen dit går gjennom en tett skog.

Utflukten avsluttes med et besøk i nok en fjellandsby der vi får prøvesmake flere forskjellige lokale viner.

På veien tilbake til hotellet kjører vi gjennom flere små landsbyer. Denne utflukten passer utmerket for deg som vil oppleve Kypros flotte natur på nært hold.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Kypriotisk meze og én drikke pr. person er inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.30–18.00.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Gode sko. Badetøy og håndkle hvis du vil bade i fossen.

Øvrig:
Husk at skuldre og knær må være tildekket ved besøk i kirker og klostre. Jeepene har plass til ni personer og er stengt for å beskytte mot solen. Programmet kan variere etter ulike værforhold.

Solnedgang på havet – med All Inclusive – kan bestilles hjemmefra

Solnedgang på havet – med All Inclusive – kan bestilles hjemmefra

Bli med på den populære båtutflukten vår! Kos deg i solen og ta en dukkert eller tre, og nyt deretter en deilig middag i solnedgangen. All Inclusive er inkludert. Utflukten går i perioden juni–september.

Les mer Skjul

Dette er en båttur som har blitt veldig populær, og vi har derfor minst én avgang pr. uke for alle som vil nyte solnedgangen ute på havet. Du hentes med buss i nærheten av hotellet ditt og kjøres til katamaranen som ligger i Protaras. Vi seiler deretter ut i Famagustabukten hvor vi bader og snorkler i det turkise vannet. På båten er det også god plass til å sole seg.

Etter en stund går solen ned og havet speiler den vakre solnedgangen. Temperaturen er nå perfekt og du kan nyte den svalende kvelden etter en varm dag.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
All Inclusive. Buffé med kypriotisk og internasjonal mat. Øl, vin og mineralvann er inkludert.

Tid:
Ettermiddags-/kveldsutflukt, kl. ca. 15.30–20.30.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle og kamera.

Øvrig:
Turen går fra Sunwing Resort i Ayia Napa. Gjester i Limassol og Larnaca må selv sørge for transport til og fra Ayia Napa.

Nordre Kypros, Famagusta og Salamis – kan bestilles hjemmefra

Nordre Kypros, Famagusta og Salamis – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en spennende reise til Nord-Kypros! Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Kypros er et av de få landene i verden som er delt i to, noe som har hatt sterk innvirkning på å forme dagens Kypros. Vi tar deg med til den nordre delen av øya som har vært okkupert siden 1974. Vi innleder dagen med å krysse grensen ved Strovilia, for deretter å reise videre mot Famagusta. Dette navnet vekker sterke følelser hos kypriotene, siden byen en gang var et viktig økonomisk sentrum for de gresk-kypriotiske innbyggerne. Famagusta var et populært reisemål for badeglade skandinaver helt frem til den tyrkiske okkupasjonen i 1974. Famagusta holder på mange fine eksempler på middelalderens arkitektur fra det østre Middelhavet. Byen beskyttes både av diker og en festning nede ved havnen. Venetianerne bygde festningen tidlig på 1500-tallet og gav den navnet Othello.

I løpet av dagen besøker vi også den antikke ruinbyen Salamis. Historien om landsbyen strekker seg helt tilbake til rundt år 1100 f. Kr. og den var faktisk hovedstad på Kypros frem til ca. 670 e. Kr. Da flyttet mange av innbyggerne sørover til Famagusta.

Velkommen til en spennende reise i kypriotisk historie!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 08.00–15.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Lunsjpenger. Glem ikke å ta med pass!

Båttur San Antonio – kan bestilles hjemmefra

Båttur San Antonio – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en herlig båttur langs kysten opp mot Famagusta-området, den såkalte spøkelsesbyen. En heldagsutflukt med aldersgrense 18 år. Mat og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Dersom du vil tilbringe en av feriedagene ute på Middelhavet med fri drikke og folk over 18 år er dette utflukten for deg. Båten San Antonio tar oss med på en avslappende tur langs kysten opp mot Famagusta-området.

Famagusta er den kjente spøkelsesbyen som før urolighetene var en berømt og populær ferieby. Som følge av tyrkernes invasjon i 1974 ligger i dag turistdelen Varosha øde og folketom.
Vi passerer også Cape Greco – stedet i Europa der solen først står opp.

I løpet av dagen stopper båten flere ganger og alle får muligheten til å snorkle og bade. Lunsj og drikke serveres om bord.

På ettermiddagen styrer kapteinen båten tilbake til Protaras.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Buffé med kypriotiske og internasjonale retter, samt et utvalg av lokal drikke er inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 08.30–15.30.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, solkrem og kamera.

Øvrig:
Snorkleutstyr kan lånes om bord. Utflukten går fra Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa. Gjester i Larnaca må selv ordne transport til og fra Ayia Napa.