Se hotell (44)

Reiser til Dublin

En reise til Dublin er en reise til en av Europas mest sjarmerende hovedsteder, med gode handlemuligheter og trivelig uteliv. Og alt er innen gangavstand.
Dublin forbindes med musikk, puber og berømte forfattere. Og med fine spaserturer hvor hvert gatehjørne byr på nye opplevelser. Store deler av byen ble reist på 1700-tallet, og mange av byens bygninger er fra denne tiden, noe som understreker byens storslagne og samtidig litt slitte stil. Midt i byen ligger parken St. Stephen's Green, og ikke langt fra den ligger nasjonalmuseet og Trinity College med et av verdens fineste bibliotek, hvor du kan beundre den fantastiske Book of Kells fra 800-tallet. I utkanten av Dublin ligger det flere hyggelige småsteder, blant annet fiskelandsbyen Howth, havnebyen Dun Laoghaire og historiske Dalkey med sitt middelalderslott.

I Dublin er det alltid noe å se eller gjøre, og blir du sulten venter en mengde restauranter på å få servere deg irske spesialiteter fra hav og land. Du kommer ikke til å ha noen problemer med å få tiden til å gå!

Utelivet i Dublin

Å gå på puben er en stor del av dublinernes liv, og de tar gjerne en pint eller to etter jobb. Det bor mange unge mennesker i Dublin, noe som setter sitt preg på utelivet. Nattklubber og puber finner du overalt, spesielt i området Temple Bar. Her kan du nippe til en pint of Guinness og slå av en prat med sidemannen. Er du musikkelsker vil du sannsynligvis stortrives i Dublin. Byen har et stort utvalg av utesteder som spiller live musikk – først og fremst rock og irsk folkemusikk. Det kan være vanskelig å få oversikt over alt som skjer i byen, så et tips er å lese Event Guide eller In Dublin.

Shopping uten stress

Shopping i Dublin kan absolutt konkurrere med London, med den fordelen at alt ligger i gangavstand. De to største shoppingområdene ligger i strøket rundt Grafton Street og O'Connell Street. Her er det mange britiske kleskjeder og store kjøpesentre hvor du finner merkeklær og sko. På Grafton Street ligger dessuten Dublins mest eksklusive varehus Brown Thomas, der de fleste av de store designerne er representert. Men hvis du har mer sansen for småbutikker skal du holde deg rundt Temple Bar.

Velg hotell i Dublin

Når du bestiller en reise med Ving til Dublin kan du velge blant en rekke hotell, fra enklere standard kun ti minutter fra utelivet i Temple Bar, til ordentlige luksushotell i sentrum av Dublin. Her bor du et steinkast fra St. Stephen's Green, og bare noen minutter å gå fra Trinity College. Husk at du kan bestille en reise med valgfri reiselengde til Dublin – en miniuke, en helg eller noe som passer deg bedre. Valget er ditt!
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Luksushotell
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Dublin

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
7°2°
2
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • februar
8°2°
2
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
10°3°
3
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • april
12°5°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mai
14°7°
6
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juni
18°9°
6
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juli
19°11°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
19°11°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • september
17°10°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • oktober
14°7°
3
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • november
10°4°
2
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • desember
8°3°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Dublin hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dublins flyplass nord for sentrum til hotellene er ca. 25 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går flybusser til stasjonene Busaras og Heuston.
Shopping
De store kjøpesentrene holder som regel åpent fra mandag til lørdag. Grafton Street er Dublins største handlegate, og her og i smågatene rundt finner du et stort utvalg av butikker og internasjonale kjeder. På Temple Bar Food Market er det trangt om plassen på lørdager, da dublinere og turister kommer for å titte på og handle inn kortreiste økologiske matvarer. Henry Street, det klassiske innendørsmarkedet George's Street Arcade og markedet ved Moore Street er tre andre populære steder å handle.
Mat, drikke og uteliv
Dublin har et stort utvalg av restauranter som serverer mat fra hele verden. Mange irske restauranter og puber tilbyr musikkunderholdning flere kvelder i uken. Ekte irsk mat får du på alle puber. Blant tradisjonelle retter finner du Irish Stew, Colcannon og Boxty. Førstnevnte er en lammegryte med poteter, rotgrønnsaker og løk, mens Colcannon hovedsakelig består av potetmos med kokt hvitkål. Boxty er en slags luftige potetpannekake.

matvandring

I Dublin kan du bli med på matvandring fra restaurant til restaurant og nyte lokale delikatesser med noe godt å drikke til.
Dublin er verdenskjent for sine puber, og utvalget er enormt. Puben The Brazen Head stammer fra 1198, og skal visstnok være den eldste. The Tempel Bar er en av de mest populære pubene, og du finner den i området med samme navn, hvor det ligger et sant oppkomme av ulike puber og barer.
Aktiviteter og severdigheter
Dublin har flere spennende severdigheter som Dublin Castle, landemerket Ha'penny Bridge over elven Liffey, det nedlagte fengselet Kilmainham Gaol og det historiske biblioteket på Trinity College. Utvalget av museer er stort – to populære museer er The Irish Emigration Museum som beretter om landets historie og den store utvandringen og Guinness Storehouse hvor du kan prøvesmake og lære mer om det berømte ølets historie. Dublin har vakre hager som for eksempel St. Anne's Park and Rose Garden og War Memorial Gardens. Kunstgallerier er det også mange av. Drar du litt ut av selve byen, kan du finne steder som den trivelige fiskelandsbyen Howth, havnebyen Dun Laoghaire og middelalderslottet i Dalkey.
Hvordan du kommer deg rundt
I Dublin er det enklest å gå rundt til fots, siden byen er såpass liten og flat. Taxi er forholdsvis rimelig, men hvorfor ikke ta en tur med en av byens dobbeltdekkerbusser?
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det lønner seg å veksle penger hjemme før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil betaler du et depositum med kredittkort. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time.

Elektrisitet

220V. Du må ha adapter, norske kontakter passer ikke i irske stikkontakter.

Språk

Irsk og engelsk.

Finn reise til Dublin
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.