Se hotell (44)

Reiser til Irland

På en reise til Irland kan du beundre det vakre landskapet med utallige slott, idylliske landsbyer, smale og svingete landeveier, et uendelig antall puber og framfor alt veldig hyggelige mennesker.
Når du bestiller en reise med Ving til Irland bor du i Dublin, landets livlige og mangfoldige hovedstad. Dublin er et kulturelt sentrum med kunstgallerier, museer og teatre. Vil du koble av fra storbylivet er det kort vei til eventyrlige fotturer i fjellet og utflukter til flotte herregårder og koselige, små landsbyer.

Friluftsliv i Irland

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Irland går under navnet "Smaragdøya" eller "Den grønne øya". Øyas karakteristiske landskap består av et relativt flatt midtparti som omringes av fjell langs kysten. Om du setter pris på urørt natur og vakkert landskap er Irland det perfekte reisemålet for deg. Her finner du dramatiske klipper, rolig flytende elver, glitrende innsjøer og grønn landsbygd med maleriske landsbyer spredt rundt omkring. Den beste måten å oppleve dette på er å ta en liten "road trip" langs den vakre reiseruten Ring of Kerry i Sør-Irland. Den grønne øya byr på gode muligheter til å drive med friluftsaktiviteter. Du kan blant annet sykle, padle, spille golf, gå fotturer, ri, fiske og prøve deg på fjellklatring.

Severdigheter i Irland

I tillegg til den spektakulære naturen er det mange severdigheter du kan utforske på en reise til Irland. Dublin har en lang rekke kunstgallerier, museer og vakre parker – besøk for eksempel St. Anne's Park and Rose Gardens litt nord for sentrum av Dublin. Og en reise til Irland er ikke komplett uten et besøk på en tradisjonell irsk pub. Besøker du Guinness Storehouse kan du prøvesmake deres øl og lære mer om ølets historie. Hovedstaden er kjent for sitt rike publiv med dans, livlig stemning og irsk folkemusikk hvor du enn går.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Irland?
Irland har et klima som kan beskrives som mildt året rundt, i hvert fall etter skandinavisk målestokk. Sommeren blir aldri skikkelig varm og vinteren blir aldri skikkelig kald. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er ca. 17–19 grader og om vinteren 7–10 grader. Det regner ofte mer enn vi er vant til i Norge. Derimot er somrene her lengre og det snør sjelden om vinteren. Både våren og høsten er varmere i Irland enn i Norge. Den tørreste måneden i året er juli.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Irland. Irland er ikke medlem av Schengen, og man trenger derfor pass ved innreise til landet.
For mer informasjon ta kontakt med Irlands ambassade på tlf. 22 01 72 00. https://www.dfa.ie/irish-embassy/norway/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Irland.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Irland

Dublin
Reis med Ving til Dublin. Byen er som et London i miniatyrformat, med behagelig gangavstand til alt. Og liker du øl og golf er Dublin helt perfekt.

Finn reise til Irland
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.