Bagasjeregler > Innsjekket bagasje

Innsjekket bagasje

Sunclass Airlines

Tillatt vekt for innsjekket bagasje

Når du bestiller reisen velger du selv hvor mye bagasje du vil ta med deg.

Har du bestilt en reise, kan du se enten på billetten din, i Vings app eller under din bestilling på Min Side, hvor mye bagasje du kan ta med. På Min Side kan du også bestille ekstra bagasjevekt, hvis du trenger det.

Reiser fra og med 1. november 2023

Flyklasser hvor bagasje er inkludert i prisen

Plus
15 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje.

Premium
20 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje.

Barnevogner og triller

Du kan ta med en barnevogn eller en trille gratis på reisen.

Er barnet under 2 år, kan du ta med vognen i tillegg til den normale bagasjevekten.
Er barnet 2 år eller eldre, trekkes vognens vekt fra den samlede tillatte bagasjevekt. Har du ikke bestilt innsjekket bagasje, kan du overføre de tillatte 6 kg håndbagasje til en innsjekket barnevogn/trille.

Innsjekkede barnevogner og triller leverer og henter du ved båndet for spesialbagasje på flyplassen.

Det er ikke tillatt å ta med seg barnevognen/trillen helt ut til flyet. De fleste flyplasser har et begrenset antall triller du kan låne. Du kan få mer informasjon på flyplassen du skal reise fra.

Beskyttelse av barnevogner og triller

Husk å pakke vognen godt inn og ta av løse deler som hjul og solskjerm. På de fleste flyplasser kan du kjøpe en kraftig plastpose til beskyttelse av vognen.

Barnevogn/trille som håndbagasje

Hvis du har med en barnevogn/trille som håndbagasje, skal den kunne legges sammen så den overholder Sunclass Airlines håndbagasjeregler: maks. 55 x 40 x 20 cm og maks. 6 kg.

Gjelder t.o.m. 31. oktober 2023.

Fordeling av bagasjen din

Du bestemmer selv hvordan du vil fordele den tillatt sammenlagte vekt for innsjekket bagasje og håndbagasje, så lenge ingen av de reisendes håndbagasje overstiger 6 kg. Har du med mindre enn 6 kg håndbagasje, kan du altså overføre den overskytende vekt til den innsjekkede bagasjen.

Eksempler:
Du reiser alene og har bestilt '14 kg bagasje + 6 kg håndbagasje'. Din håndbagasje veier 3 kg, så du kan ta med 17 kg innsjekket bagasje.

Dere er to voksne som reiser sammen og har bestilt '14 kg bagasje + 6 kg håndbagasje' hver. Dere har med 6 kg håndbagasje hver. En av de innsjekkede koffertene kan f.eks. veie 21 kg og den andre 7 kg, så lenge vekten for den innsjekkede bagasjen ikke overstiger 28 kg sammenlagt.

Dere er to voksne, et barn på 5 år og et barn under 2 år. Dere har bestilt '14 kg bagasje + 6 kg håndbagasje' til de voksne og barnet på 5 år. Barn under 2 år kan ha med seg 10 kg innsjekket bagasje og ingen håndbagasje. Hvis de to voksne og barnet på 5 år har 6 kg håndbagasje hver, har dere til sammen 52 kg innsjekket bagasje, som kan fordeles fritt mellom dere (14 kg x 3 personer + 10 kg for barnet under 2 år). Hvis dere ikke har noe håndbagasje, kan dere ha 18 kg bagasje i tillegg til de 52 kg (6 kg x 3 personer).


Maksimal vekt pr. koffert

Ifølge internasjonale regler skal en koffert aldri veie mer enn 32 kg. Det gjelder også hvis du deler bagasje med noen av dine medreisende.


Barn under 2 år

Barn under 2 år kan ta med 10 kg innsjekket bagasje (ikke håndbagasje) samt en barnevogn eller paraplytrille.


Skal du være borte i minst 4 uker?

Har du bestilt bagasje sammen med reisen din, kan du ta med 10 kg ekstra innsjekket bagasje. Det gjelder også hvis du skal bo på et hotell hvor en bestemt bagasjevekt allerede er inkludert i prisen.

Sunclass Airlines

Unngå gebyr for ekstra bagasjevekt

Har du høyere bagasjevekt ved innsjekking på flyplassen enn det du har betalt for, vil det medføre et gebyr.

Bestiller du ekstra bagasjevekt på forhånd, kan du spare 50% i forhold til gebyret i lufthavnen. Bestill ekstra bagasjevekt mens du bestiller reisen, eller senere via Min Side under din bestilte reise. Eller ring Sunclass Airlines på +4723115251.

Her er bagasje inkludert

Flyklasser hvor bagasje er inkludert i prisen

Plus
20 kg bagasje (herunder maks. 6 kg håndbagasje) er inkludert i reisens pris.

Premium
25 kg bagasje (herunder maks. 6 kg bagasje) er inkludert i reisens pris.

Merking av kofferter

På flyplassen blir bagasjen din merket ved innsjekkingen. Du bør likevel alltid ha en form for bagasjelapp på bagasjen hvor navn, telefonnummer og adresse er oppgitt.

Skadet eller forsinket bagasje

Er din bagasje skadet eller forsinket, og du flyr med Sunclass Airlines, kan du se på Sunclass sine hjelpesider hvordan du skal forholde deg.

Flyr du med et annet flyselskap er det de du skal kontakte. Du finner flyselskapet på billetten din, på Min Side under din bestilte reise eller under din reise i Vings app.
Finn flyselskapets kontaktopplysninger.

Kundeservice

Fant du ikke det du lette etter?

Har du spørsmål om reisen din kan du få svar på vår kundeserviceside, hvor du også finner våre kontaktopplysninger.

chatbtn
Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.