Se hotell (25)

Reiser til Helsinki

Helsinkis svar på Karl Johans gate er Esplanaden, med koselige kaféer, yrende folkeliv og et vakkert parkanlegg som er tegnet av den tyske arkitekten Carl Ludvig Engel.
Parken sto ferdig i 1840 og var en oase for byens herskap. Den monumentale hvite kirken over Senatstorget ble innviet i 1852 og er flankert av empirebygninger som like gjerne kunne ha stått i St. Petersburg. Helsinki er en travel by ved havet, og består av store, grønne byområder og flere vakre øyer. Den historiske festningen Sveaborg ligger ved innløpet til Helsinki, og ble bygd i svensketiden som base for skjærgårdsflåten. Hvis du er glad i vakker arkitektur er Helsinki byen for deg, for byen er full av spennende bygninger, som Tempelplassens kirke som er sprengt inn i fjellet, og Helsinki jernbanestasjon som er en jugendarkitektonisk perle.

På den særpregede russiske restauranten Saslik (som betyr "grillspyd" på russisk) kan du drikke vodka fra Sibir og spise bjørn til hovedrett. Ikke direkte billig, men unektelig veldig eksotisk.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Helsinki

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
-3°-9°
1
Soltimer/dag
1°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • februar
-4°-9°
2
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • mars
--7°
4
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • april
6°-1°
6
Soltimer/dag
1°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
14°4°
8
Soltimer/dag
5°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juni
19°9°
9
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
22°13°
9
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • august
20°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • september
15°8°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • oktober
8°3°
2
Soltimer/dag
8°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • november
3°-1°
1
Soltimer/dag
5°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • desember
-1°-5°
-
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Helsinki hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Helsinki til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Hvis du vil shoppe bør du besøke gatene Aleksanterinkatu og Mannerheimintie, og Pohjois- og Eteläesplanadi ved Esplanads-parken. Her finner du flere kjente finske varemerker som Iittala, Marimekko, Aarikka og Pentik.

I Tori Quarters i byens historiske sentrum ligger det flere sjarmerende design- og håndverksbutikker. Er du opptatt av finsk design, mote og interiør bør du også besøke Design District.
Mat, drikke og uteliv
Helsinki har et variert restauranttilbud med både lokale og internasjonale matretter på menyen. Her finner du alt fra velkjente kjeder til eksklusive restauranter, noen av dem med stjerner i Michelinguiden.
Utelivet i Helsinki byr på et stort utvalg klubber og barer, og her finnes det noe for enhver smak. De mest populære (og trendy) barene og klubbene finner du i sentrum og i Kamppi, Punavuori og Kalli.
Aktiviteter og severdigheter
Det arrangeres guidede omvisninger i Helsinki, og det er populært med forskjellige temaomvisninger, som design-, badstu-, mat- og spøkelsesvandringer. Det finnes også guidede turer til sjøs for deg som vil oppleve skjærgården og se byen fra et annet perspektiv.
Det er mange museer i Helsinki, med alt fra lekemuseum til store kunstmuseer som Kiasma og EMMA. Er det fint vær anbefaler vi en båttur i den hyggelige skjærgården. Helsinki er en by med mye spennende og vakker arkitektur, for eksempel Tempelplassens kirke som er sprengt inn i fjellet. Helsinki jernbanestasjon er en juvel innen jugendarkitekturen. Den historiske festningen Sveaborg ved innseilingen til Helsinki er også verdt et besøk.
Hvordan du kommer deg rundt
Trikk, buss og t-bane.

Transport fra flyplassen

Det tar ca. 30 minutter til Helsinkis sentrum med buss, tog eller taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Valuta og betaling

Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Finn reise til Helsinki
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.