Se hotell (25)

Reiser til Helsinki

Helsinkis svar på Karl Johans gate er Esplanaden, med koselige kaféer, yrende folkeliv og et vakkert parkanlegg som er tegnet av den tyske arkitekten Carl Ludvig Engel.
Parken sto ferdig i 1840 og var en oase for byens herskap. Den monumentale hvite kirken over Senatstorget ble innviet i 1852 og er flankert av empirebygninger som like gjerne kunne ha stått i St. Petersburg. Helsinki er en travel by ved havet, og består av store, grønne byområder og flere vakre øyer. Den historiske festningen Sveaborg ligger ved innløpet til Helsinki, og ble bygd i svensketiden som base for skjærgårdsflåten. Hvis du er glad i vakker arkitektur er Helsinki byen for deg, for byen er full av spennende bygninger, som Tempelplassens kirke som er sprengt inn i fjellet, og Helsinki jernbanestasjon som er en jugendarkitektonisk perle.

På den særpregede russiske restauranten Saslik (som betyr "grillspyd" på russisk) kan du drikke vodka fra Sibir og spise bjørn til hovedrett. Ikke direkte billig, men unektelig veldig eksotisk.

Våre gjesters vurdering Helsinki

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Finn reise til Helsinki