Se hotell (25)

Reiser til Finland

Nokia, Marimekko, moderne design, isbading og flambert bjørnefilet. Det er kort vei til spennende og eksotiske opplevelser i Nordens mest eksotiske hovedstad.
Republikken Finland ligger nordøst i Europa og grenser til Norge, Sverige og Russland. Finlands beliggenhet har satt sitt preg på finsk historie og kultur. Landet var Nordens utpost mot øst og dannet samtidig en bro mellom øst og vest. Finland blir også kalt "De tusen sjøers land" takket være sine nærmere 190 000 innsjøer.

Helsinki

Helsinki er behagelig upretensiøs, med frodige parker, staselige bygninger fra århundreskiftet og gammeldags kafekultur. Men når det gjelder moderne teknologi og nyskapende design, er det lite som minner om svunne tider. I 2012 ble Helsinki verdens designhovedstad og byen har mange arkitektoniske perler. Musikklivet og utelivet er i høyeste grad oppdatert, og det finske folk deler gjerne på varmen i kulda. Selv om de fleste hotell fremdeles har sauna, er det spa som gjelder.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Finland?
I Helsinki er somrene behagelig varme og lyse, med ca. 19-22 grader i juni, juli og august. Sent på våren og tidlig på høsten er det også relativt varmt med rundt 14-15 grader på dagtid. I oktober og november synker temperaturen raskt, for så å krype under frysepunktet i perioden desember–mars. Risikoen for nedbør er til stede året rundt, men den er lavest i mai og høyest i november, desember og januar. Snø er ikke uvanlig på vinteren.
Pass og visum
For innreise til Finland må man ha med gyldig norsk pass, gyldig førerkort eller nasjonalt ID-kort med reiserett. Dokumentet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Finland.
For mer informasjon ta kontakt med Finlands ambassade på tlf. 22 12 49 00. E-post: sanomat.OSL@formin.fi

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Finland.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Finland

Helsinki
Helsinkis svar på Karl Johans gate er Esplanaden, med koselige kaféer, yrende folkeliv og et vakkert parkanlegg som er tegnet av den tyske arkitekten Carl Ludvig Engel.

Finn reise til Finland
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.