Se hotell (25)

Reiser til Finland

Nokia, Marimekko, moderne design, isbading og flambert bjørnefilet. Det er kort vei til spennende og eksotiske opplevelser i Nordens mest eksotiske hovedstad.

Helsinki er behagelig upretensiøs, med frodige parker, staselige bygninger fra århundreskiftet og gammeldags kafekultur. Men når det gjelder moderne teknologi og nyskapende design, er det lite som minner om svunne tider. I 2012 ble Helsinki verdens designhovedstad og byen har mange arkitektoniske perler. Musikklivet og utelivet er i høyeste grad oppdatert, og det finske folk deler gjerne på varmen i kulda. Selv om de fleste hotell fremdeles har sauna, er det spa som gjelder.

Helsinkis svar på Karl Johans gate er Esplanaden, med yrende folkeliv og et vakkert parkanlegg som er tegnet av den tyske arkitekten Carl Ludvig Engel. Parken sto ferdig i 1840 og var en oase for byens herskap. Den monumentale hvite kirken over Senatstorget, også signert Engel, ble innviet i 1852 og er flankert av empirebygninger som like gjerne kunne ha stått i St. Petersburg. Og på den særpregede russiske restauranten Sjasjlik (som betyr "grillspyd" på russisk) kan du drikke vodka fra Sibir og spise bjørn til hovedrett. Ikke direkte billig, men unektelig veldig eksotisk.

Republikken Finland ligger nordøst i Europa og grenser til Norge, Sverige og Russland. Finlands beliggenhet har satt sitt preg på finsk historie og kultur. Landet var Nordens utpost mot øst og dannet samtidig en bro mellom øst og vest. Finland blir også kalt "De tusen sjøers land" takket være sine 187 000 innsjøer.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Finland?
I Helsinki er somrene behagelig varme og lyse, med ca. 19-22 grader i juni, juli og august. Sent på våren og tidlig på høsten er det også relativt varmt med rundt 14-15 grader på dagtid. I oktober og november synker temperaturen raskt, for så å krype under frysepunktet i perioden desember–mars. Risikoen for nedbør er til stede året rundt, men den er lavest i mai og høyest i november, desember og januar. Snø er ikke uvanlig på vinteren.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Finland. For mer informasjon ta kontakt med Finlands ambassade på tlf. 22 12 49 00. E-post: sanomat.OSL@formin.fi

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Finland.

Reiser til Finland

Helsinki
Reiser du på storbyferie til Helsinki med Ving har du mye å glede deg til. For eksempel nyskapende design, tradisjonsrike mathaller og frodige parker.

FINN REISE TIL Finland