Se hotell (18)

Reiser til Rio de Janeiro

En reise til Rio de janeiro lokker med stekende sol, samba og sene kvelder. Velkommen til Brasil!
I Rio de janeiro møtes du av dunkende sambarytmer, vakre strender og en lidenskapelig livsstil. Livsgleden i Rio smitter over på alle som kommer hit. Klimaet er behagelig tropisk, med frodig vegetasjon hele året. Byen ligger i naturskjønne omgivelser mellom høye, grønne fjell og det mørkeblå Atlanterhavet. De milelange gylne sandstrendene langs Ipanema og Copacabana er verdensberømte. Kan du ikke få nok av strender, bør du kombinere besøket i Rio de Janeiro med noen dager i Buzios, også kalt Brasils Saint-Tropez.

Ting å gjøre i Rio de Janeiro

Byen er kanskje mest kjent for sine strender og sambarytmer, men Rio er også mye mer. Liker du shopping, finner du garantert noe som frister i gaten Visconde de Piraja i Ipanema-området. Her og der ligger det også spennende markeder med lokalt håndverk hvor du kan kjøpe helt unike suvenirer. Du bør heller ikke gå glipp av en tur med taubanen opp til Sukkertoppen, den fantastiske utsikten fra Corcovado-fjellet med den ikoniske Kristusstatuen, eller en fotballkamp på berømte Maracanã stadion.

Restauranter og fornøyelser

I Rio nyter de masse frukt og ferskpressede juicer, som selges i juicebarer på nesten alle gatehjørner. Byen har et rikt mangfold av restauranter, og et besøk på en churrascaria, restauranter med fokus på grillet kjøtt, anbefales virkelig. Når kvelden kommer kan du velge mellom alt fra eksklusive diskotek, sambaklubber, pianobarer og vanlige barer til restauranter og lokale kafeer. Selv går cariocaene ut sent – aldri før i ellevetiden om kvelden!

Vings reiser til Rio de Janeiro

Med Ving kan du selv bestemme hvilken dag du vil reise til Rio de Janeiro og hvor lenge du ønsker å være borte. Ving tilbyr en rekke hotell, og de aller fleste har sentral beliggenhet ved stranden Copacabana. Velg mellom alt fra mellomklassehotell til luksushotell, og selv om de ligger like ved stranden har de fleste hotellene basseng.
For å oppleve så mye som mulig under oppholdet kan du kombinere Rio de Janeiro med noen dager i Buzios, en eksotisk oase ca. 2,5 timer øst for Rio.
Nyttige tips
 • By og strand
 • Fine sandstrender
 • Hotell i sentrum
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Rio de Janeiro

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
De verdensberømte strendene Copacabana og Ipanema kanter byens silhuett. Her er det et stort utvalg av restauranter, butikker og barer.
Mat, drikke og uteliv
Det lokale kjøkken er tydelig påvirket av portugisiske og afrikanske mattradisjoner, og det er et stort utvalg av restauranter for enhver smak. Vanlige steder å spise i Rio de Janeiro er de såkalte Churrascarias, et steakhouse eller en grillrestaurant, ofte med en buffé, hvor kelnerne tar med seg store grillede kjøttstykker til bordet ditt og skjærer av så mye du måtte ønske. Selv om kjøtt er populært i Rio de Janeiro, er det mange bra vegetar- og veganske restauranter.
Utelivet i Rio de Janeiro er rikt og pulserende. Nattklubbene i Lapa trekker til seg lokalbefolkningen, mens turistene holder seg til Copacabana. I Barra de Tijuca ligger det flere eksklusive klubber. I Rio fester de til ut i de små timer, og overalt er det strandfester, nattklubber, trendy lounger, sambaklubber, liveshow, parader, hissige rytmer og ville gatefester. Det er bare å riste løs med hoftene og kaste seg ut i det!
Shopping
Rio de janeiro er et paradis for deg som liker shopping, med kjøpesentre, markeder og spesialbutikker med både lokale og utenlandske produkter. På Ipanema ligger det mange forretninger med det nyeste innen trender og design. Du kan også kjøpe brasiliansk badetøy, lokal kunst og håndverk, flip flops, smykker og mye mer.
Aktiviteter og severdigheter
Rio de Janeiro har et stort utvalg av aktiviteter. I februar går det verdensberømte karnevalet av stabelen, og lokker til seg hundretusener av samba- og bossa nova-dansende besøkende. I tillegg har du fotball, severdigheter og shopping. De aller fleste hotell tilbyr et utfluktsprogram; kontakt resepsjonen på hotellet ditt for å bestille en utflukt.
Hvor du enn befinner deg i Rio kan du se Cristo Redentor, den over 30 meter høye Kristusstatuen som er byens berømte symbol og en av Rios mest besøkte severdigheter.
Hvordan du tar deg rundt
I Rio de Janeiro kan du reise rundt med lokalbuss, taxi og t-bane.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksiner som gir mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B finnes. Husk å vaksinere deg minst fire uker før avreise. Mer informasjon på https://helsenorge.no/vaksiner. Mot mygg og andre insekter anbefaler vi myggmiddel samt lyse klær med lange armer og bein.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Real (BRL). De vanligste kredittkortene aksepteres på de fleste større stedene i Brasil. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –5 timer

Elektrisitet

110 volt, adapter behøves. De fleste hotellet rundt Rio de Janeiro har 220 V. Stikkontakten er enten amerikansk eller europeisk standar.

Øvrig

Det er lurt å ha med portugisisk ordbok. Les også Viktig å vite og Vings reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 15 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Til Rio de Janeiro reiser du året rundt med fleksible reiselengder. Flere flyvninger med mellomlanding er tilgjengelig. Reisen tar 13 til 17 timer, med flybytte inkludert.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Galeao til hotellene i Rio de Janeiro er ca. 30-45 minutter (ca. 20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
28°23°
6
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • februar
29°24°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • mars
28°23°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • april
27°22°
6
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
25°18°
6
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
6
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juli
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • august
25°19°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • september
26°20°
5
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
5
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • november
27°22°
5
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • desember
29°23°
5
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager

Finn reise til Rio de Janeiro
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.