Fottur Camino de la Plata

Dette er en kjempefin fottur, i variert natur og med storslagen utsikt. Det er også en av våre mest populære vandreturer. Camino de la Plata, eller "Sølvveien", er en del av Caminos Reales som består av et nettverk av turstier som i dag går over hele Gran Canaria.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Onsdag med start 16. oktober.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 07.30–17.00
 • Pris:
  60 EUR pr. voksen, 60 EUR pr. barn.

  Mat og drikke er ikke inkludert. Ta med matpakke, siden det ikke er muligheter for å kjøpe noe på turen. Transport er inkludert fra reisemålene på sørsiden av Gran Canaria.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Minst 1,5 liter vann og en matpakke (på vei opp til fjellene stopper vi på et supermarked, i tilfelle du trenger å kjøpe noe) samt solkrem. Vi anbefaler at du har gode tursko og at du kler deg i flere tynne lag samt med vind- og regntette ytterplagg. Du kan få låne ryggsekk og vandrestav samt leie fjellsko før start dersom du ikke har det selv.
 • Mer:
  Fotturene er 6–12 km og tar 4–5 timer. Det er alltid minst to guider med, så du har mulighet samme dag, til å velge den strekningen og det tempoet som passer for deg. Det kreves god helse og kondisjon for å delta på alle fotturer. Vær oppmerksom på at turen går i relativt stor høyde, og vær og temperatur kan variere (fra 4 til 25 grader). Utflukten arrangeres fra 16. oktober 2024.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Selv om denne ruten ble til for flere hundre år siden, er den fortsatt en stor opplevelse den dag i dag. Den steinbelagte stien som snor seg oppover til platået på toppen ble anlagt av en rik godseier på 1800-tallet, for å utbedre veinettet og forbindelsen mellom nordsiden og sørsiden av øya.

Veien er kaldmurt, noe som betyr at det ikke ble benyttet sement i byggingen, man har kun stablet steiner oppå hverandre i seksjoner. Den vakre, lille veien har stått i vær og vind i over 200 år, noe som sier litt om den tids ingeniørkunst.

Vi kjører buss opp til nesten 1000 m.o.h, og går videre til fots. Her oppe råder stillheten. Vi spiser medbrakte niste og beundrer den praktfulle utsikten, som i klarvær gjør at vi kan se helt til naboøyene – kanskje med litt flaks helt til Afrika.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.