Skopelos og Alonissos

Bli med på et heldags skjærgårdscruise til naboøyene Skopelos og Alonissos.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Mandag og torsdag.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 09.30–19.00/20.00 (tilbake i havnen på Skiathos).
 • Pris:
  45 EUR pr. voksen, 28 EUR pr. barn.

  Barnepris gjelder for barn 5–12 år. Båtturen er inkludert. Transport til havnen koster 5 euro pr. person tur/retur. Bussen til Chora koster også 5 euro (frivillig). Ingen måltider er inkludert, men kan kjøpes på Skopelos og Alonissos.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Kontanter, gode sko til å gå tur i og eventuelt en jakke til båtturen.
 • Mer:
  Vinden rundt Sporadene kan endre retning og styrke fra dag til dag, og derfor blir det noen ganger endringer i reiseruten uten varsel på forhånd. Endringene kan innebære at ikke alle stedene som er nevnt ovenfor besøkes, men i så fall stopper vi andre steder underveis. Slike endringer i programmet gir ingen rett til refusjon.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Ikke langt fra Skiathos ligger de to frodige naboøyene Skopelos og Alonissos. Skopelos by ligger vakkert til på øyas nordlige side og er oppbygd som et amfiteater rundt havnen. De smale, sjarmerende smugene fra piratenes storhetstid kan minne om labyrinter. Du får tid på egen hånd til å rusle rundt og kommer raskt til å oppdage at det ligger en kirke på nesten hvert gatehjørne. Ikke så rart kanskje, ettersom 120 av øyas 380 kirker ligger her. Blir du sliten i bena kan du slå deg ned på en hyggelig taverna,ta noe godt å drikke mens du opplever folkelivet. "Skopelos cheese pie" er et must når du besøker øya.

Bortenfor Skopelos ligger den lille, rolige øya Alonissos. Alonissos er faktisk den øya i Egeerhavet som har vært lengst bebodd – også av pirater. Øya har en avslappet atmosfære og er det nærmeste man kommer en søvnig, liten gresk øy. Vannet rundt øya er en nasjonal marinepark med et rikt dyre- og planteliv. På turen besøker vi øyas største by, Patitiri. Hvis du vil kan du også ta bussen (billetten kjøper du på båten) opp til øyas gamle hovedstad, Chora. Byen ligger vakkert til på 241 meters høyde over havet, og utsikten herfra er fantastisk! Nede i havnen kan du spise en god lunsj på en av de koselige tavernaene eller rusle rundt i byen.

På veien tilbake til Skiathos møter vi nysgjerrige delfiner hvis vi har flaks. Vi stopper også og bader på Skopelos, enten ved Kastani Beach eller Limonari Beach, avhengig av vær og vind.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.