Legendariske La Gomera

Denne usedvanlig vakre øya er den nest minste av de bebodde Kanariøyene. Bussen tar oss langs svingete veier gjennom kløfter og daler med svimlende utsikt. Her er det veldig lite turisme, og den fantastiske naturen er fremdeles dominert av urskog og stedsegne planter. Husk å ta med pass!

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Torsdag og fredag i vintersesongen 2024 og mandag i sommersesongen 2024
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 08.00–18.30.
 • Pris:
  98 EUR pr. voksen, 55 EUR pr. barn.

  Treretters lunsj med vann eller vin er inkludert. Brus og øl kan kjøpes. Barnepris 4–11 år. Barn0–3 år: 16 euro.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko og vannflaske. La Gomera er litt kjøligere enn Tenerife, så ta med en varm genser eller jakke.
 • Mer:
  Husk å ta med pass!

  Det er mange trapper og nivåforskjeller på La Gomera. Personer med bevegelsesvansker bør rådføre seg med en Vingvert før en eventuell bestilling.

  Gjester som bor i San Miguel de Abona må komme seg til Los Cristianos på egen hånd, ca. 15 km unna, der utflukten starter.

  Utflukten går på torsdager t.o.m. 28. mars og på fredager t.o.m. 26. april 2024. Fra og med 6. mai 2024 går utflukten på mandager.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
På denne herlige utflukten får vi sett store deler av La Gomera. I løpet av dagen vil guiden fortelle litt om øya og dens natur, historie og hverdagsliv. Øya har lenge vært ganske isolert og innbyggerne har fokusert på jordbruk. I løpet av dagen kjører vi gjennom jordbruksområder der det dyrkes blant annet bananer, avokado, mango, appelsiner, sitroner, druer og mye mer. Vi kan også se hvordan man har bygget terrasser for å beholde og utnytte vannet på best mulig måte. Underveis vil vi også stoppe på noen steder med slående vakker utsikt samt ta et litt lengre stopp der vi kan strekke på bena og se oss litt rundt.

Det første stoppet blir på et utsiktspunkt der vi kan se La Gomeras hovedstad San Sebastian fra avstand, den lille landsbyen Los Chejelipes samt den enorme ravinen som snor seg ned mot havet. Deretter går vi tilbake til bussen og kjører videre til nordsiden av øya. Vi passerer den berømte landsbyen Agulo, kjent for å ha de vakreste husene på øya. Ved fint vær er det mulig å se majestetiske Teide i det fjerne samt naboøya La Palma.

Neste stopp byr på lunsj og betagende utsikt over omgivelsene. Her får vi også en demonstrasjon av det gamle plystrespråket El Silbo. Språket var lenge den eneste måten man kommuniserte med hverandre på tvers av de bratte dalene og ravinene som preger mye av øyas landskap.

Etter lunsj fortsetter vi opp til 1500 meters høyde og kommer til den berømte nasjonalparken Garajonay. Nasjonalparken dekker 4000 hektar og utgjør en tidel av øya. Her er det mulighet for å gå rundt og nyte den vakre naturen, studere vegetasjonen og lytte til vakker fuglesang. Det er som om det ligger et rolig teppe over den tette skogen. Her er det også mulig å få kjøpt en kopp kaffe eller en iskrem. Du kan også kjøpe med deg palmesaften Gomeron hjem om du ønsker. Saften er brun og seig i konsistensen, smaker søtt og kan minne litt om honning.

Tilbake i bussen setter vi kurs mot havnen. Langs veien slynger den fantastiske naturen seg, og vi passeret øyas største ravine, Barranco de Benchijigua. Her gjør vi et fotostopp og kan få et glimt av ravinen og kanskje til og med Tenerife i det fjerne. Siste stopp før vi tar fergen tilbake blir hovedstaden San Sebastian, der vi har litt tid til å gå rundt på egen hånd.

Det er vanskelig å unngå å tenke på Christofer Columbus når man er på La Gomera, siden han flere ganger stoppet her for å proviantere og fylle på vann før han fortsatte vestover, mot Den nye verden. Brønnen der han fylte vann eksisterer fortsatt i hovedstaden San Sebastian, sammen med ryktene om hans romantiske eventyr med hoffdamen Beatriz Bobadilla.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.