Nordlige Kypros – Famagusta og spøkelsesbyen

Bli med på en spennende heldagsutflukt til Nord-Kypros. Her besøker vi Famagusta med spøkelsesbyen som i lang tid har vært et avsperret ingenmannsland. På denne utflukten får du oppleve kontrastenes Kypros, med både gammel og ny historie. Se mer av denne flotte øya som kan tilby mer enn bare sol og strender.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Søndag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 08.00–16.00
 • Pris:
  67 EUR pr. voksen, 33 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert. Mat og drikke kan kjøpes i Famagusta.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko og vannflaske.
 • Mer:
  Ikke glem passet! Utflukten går fra Ayia Napa. Gjester i Larnaca må selv ordne transport til og fra Ayia Napa.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Kypros er et av de få landene i verden som er delt i to, noe som i stor grad har vært med på å forme dagens Kypros. Vi tar deg med til den nordlige delen av øya som har vært okkupert siden 1974.

Vi innleder dagen med å krysse grensen ved Derynia, for deretter å reise videre mot Famagusta. Dette navnet vekker sterke følelser hos kypriotene, siden byen en gang var et viktig økonomisk sentrum for de gresk-kypriotiske innbyggerne. Famagusta var et populært reisemål for solhungrige skandinavere helt frem til den tyrkiske okkupasjonen i 1974.

Famagusta rommer mange fine eksempler på middelalderarkitektur fra det østre Middelhavet. Byen ble beskyttes både av diker og en festning nede ved havnen. Venetianerne bygget festningen tidlig på 1500-tallet og gav den navnet Othello. I de gamle delene av Famagusta kan du også besøke Mustafa Pasha-moskeen.

I Varosha, kystlinjen nærmest buffersonen, har tiden stått stille. Det som på 70-tallet var en levende og populær ferieby har siden invasjonen i 1974 stått tom og forlatt. I dette ingenmannslandet kan du nå rusle eller sykle rundt i minnene fra en fordums tid.

Ikke glem å ta med passet!
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.