Nordlige Kypros – Famagusta og Salamis

Bli med på en spennende heldagsutflukt til spøkelsesbyen Famagusta og oldtidsbyen Salamis. Opplev Kypros gamle og nåværende historie og opplev mer av øya.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Søndag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 08.00–17.00
 • Pris:
  65 EUR pr. voksen, 30 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert. Mat og drikke kan kjøpes i Famagusta.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko og vannflaske.
 • Mer:
  Ikke glem passet! Utflukten går fra Ayia Napa. Gjester i Larnaca må selv ordne transport til og fra Ayia Napa.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Historie & kultur

Utflukten tilbys fra

Protaras/Fig Tree Bay
Protaras/Fig Tree Bay
Kypros, Kypros
Les mer

Kypros er et av de få landene i verden som er delt i to, noe som i stor grad har vært med på å forme dagens Kypros. Vi tar deg med til den nordlige delen av øya som har vært okkupert siden 1974.

Vi innleder dagen med å krysse grensen ved Derynia, for deretter å reise videre mot Famagusta. Dette navnet vekker sterke følelser hos kypriotene, siden byen en gang var et viktig økonomisk sentrum for de gresk-kypriotiske innbyggerne. Famagusta var et populært reisemål for solhungrige skandinavere helt frem til den tyrkiske okkupasjonen i 1974.

Famagusta rommer mange fine eksempler på middelalderarkitektur fra det østre Middelhavet. Byen ble beskyttes både av diker og en festning nede ved havnen. Venetianerne bygget festningen tidlig på 1500-tallet og gav den navnet Othello.

I løpet av dagen besøker vi også ruinene av oldtidsbyen Salamis. Denne byen har en historie som strekker seg helt tilbake til rundt år 1100 f. Kr., og den var hovedstad på Kypros frem til ca. 670 e. Kr. Da flyttet mange av innbyggerne sørover til Famagusta.

Ikke glem å ta med passet!

Utflukten tilbys fra

Protaras/Fig Tree Bay
Protaras/Fig Tree Bay
Kypros, Kypros
Les mer
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.