Se hotell (39)

Reiser til Stockholm

Stockholm er en av Europas vakreste byer, og her er det mye å se og gjøre. Stadshuset, slottet, Skansen, Gamla stan, Globen og mange fine museer. Byen kan dessuten friste med mange teaterscener, musikaler, revyer og konserter. For ikke å snakke om restauranter med mat fra alle verdenshjørner og det varierte nattelivet. Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Stockholm

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
-1°-5°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
-1°-5°
3
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
3°-4°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • april
8°1°
9
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mai
14°6°
9
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • juni
19°11°
10
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juli
22°14°
9
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • august
20°13°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
15°9°
6
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • oktober
9°5°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • november
5°1°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • desember
2°-2°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
Shopping
Stockholm har et stort utvalg av shopping, med mange butikker og kjøpesentre. Den motebevisste som er ute etter eksklusive varer bør dra til Biblioteksgatan, Sturegallerian og NK. Andre sentrale kjøpesentre med moteforretninger er Åhléns City, MOOD Stockholm og Gallerian. I hipsterkvarteret på Södermalm er det også bra utvalg, først og fremst i senteret Skrapan, men også langs Götgatan og i de små sidegatene. I gågaten Drottninggatan kryr det av butikker og kafeer, og følger du gaten videre mot Gamla Stan kommer du over mange turistbutikker i de smale brosteinssmugene.
Om du reiser rundt jul bør du få med deg julemarkedet på Stortorget i Gamla Stan.
Mat, drikke og natteliv
Stockholm har et bredt utvalg av restauranter som serverer mat fra hele verden. Her kan du finne alt fra hurtigmatkjeder og pizzeriaer til eksklusive gourmetrestauranter som er belønnet med stjerner i Guide Michelin. Det lønner seg å være tidlig ute med bordbestilling på de mest populære restaurantene.
Stockholm har en lang rekke puber, barer og nattklubber. Det er stor variasjon, og utvalget spenner fra upretensiøse utesteder med "happy hour" til trendy nattklubber som strengt følger gjestelisten. De ligger over hele byen, men mest kjent er Stureplan hvor de mest eksklusive klubbene ligger. Om sommeren er det mange uteserveringer som fylles opp av både fastboende og besøkende.
Aktiviteter og severdigheter
I Stockholm er det lett å bruke tiden på å handle i butikker og sitte på restauranter og kafeer. Men byen har også mange severdigheter, museer, konserter og teaterforestillinger om du er kulturinteressert. Foretrekker du å røre på deg i ferien kan du går på skøyter om vinteren og padle kano eller stand up paddle om sommeren. Om du reiser med barn kan vi anbefale et besøk til fornøyelsesparken Gröna Lund, Skansen, Sommerfuglhuset, Junibacken eller Tekniska muséet.
Vil du se deg om i Stockholm kan du for eksempel bli med på en Hop-On Hop-Off-buss eller en sightseeingbåt. Det går også båter ut til skjærgården. Om du vil se byen ovenfra kan du bestille en tur med Sky View til toppen av Ericsson Globe – verdens største sfæriske bygning. Andre severdigheter som er verdt å få med seg mens du er i Stockholm er Gamla Stan, Kungliga slottet, ABBA the Museum, Drottningholms slott, Vasamuséet, Stockholm rådhus, Livrustkammaren (med rustninger og våpen), Millesgården og Fotografiska muséet.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er mange måter å ta seg rundt i Stockholm på, men om du ikke skal langt er det ofte bedre å bruke beina. Du kan bruke samme reisekort på de fleste kommunikasjonsmidler, og om du skal reise mye kan det lønne seg å kjøpe et kort som gjelder i 24 eller 72 timer. Billetter selges på automater på stasjonene, i SL Center og hos selgere som for eksempel 7-Eleven eller Pressbyrån.

T-bane

T-banen i Stockholm har tre linjer som går gjennom hele sentrum og ut til forstedene. Stockholms t-bane kalles ofte "verdens lengste kunstutstilling" fordi mange stasjoner er rikt dekorert av forskjellige kunstnere.

Buss

Det er mange busslinjer, både i og utenfor sentrum. På grunn av all trafikk går det raskere å bruke t-banen om du skal rundt i sentrum.

Trikk

Om du vil oppleve den populære Djurgården er det hyggelig å ta trikken dit. Gå om bord på Hamngatan ovenfor Sergels torg og gå av ved Djurgården og opplev den grønne øya til fots.

Taxi

Stopp en taxi på gaten, eller bestill en fra hotellet. Reis kun med biler som har taksameter. Prisen vises i svenske kroner.

Lokaltog

Noen ganger er lokaltog det enkleste transportmidlet, for eksempel når du skal til Stockholmsmässan. Med lokaltog kan du reise helt til Uppsala, som ligger 70 kilometer nord for Stockholm.

Sykkel

Om du kommer til Stockholm i perioden april – mai kan du leie sykkel av City Bikes. Disse kan du hente og levere på mer enn 140 valgfrie steder rundt i byen. Sykkelen kan lånes for maks tre timer av gangen.

Båt

Å reise med båt er et hyggelig alternativ til t-bane og buss. Vi kan anbefale å ta båten fra Slussen til Djurgården via Skeppsholmen.

Transport fra flyplassen

Om du lander på Arlanda kan du reise inn til Stockholm sentrum med flybuss, taxi eller flytoget Arlanda Express. Flytoget tar ca. 20 minutter og er det raskeste alternativet, men også mye dyrere enn flybussen som bruker ca. 45 minutter. En taxitur bør ta noe midt i mellom, og kan faktisk lønne seg om dere er flere passasjerer i bilen.
Strender
Takket være Stockholms beliggenhet på øyer er det flere badeplasser og strender inne i selve byen som du kan besøke om du velger å reise hit om sommeren. Noen av dem er Smedsuddsbadet, Brunnsvikens strandbad og Långholmens strandbad. Det er enkelt å ta båten ut til Stockholms skjærgård, for eksempel til Fjäderholmarna eller Sandhamn.
Fakta

Valuta og betaling

Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Elektrisitet

220 V

Finn reise til Stockholm
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.