Sveriges største reiseinfluenser Lottie Knutson
Foto: Lottie Knutson

Lottie Knutson tester: Sunprime Miramare Beach på Rhodos

I likhet med så mange andre har Sveriges største reiseinfluenser, Lottie Knutson, latt seg lokke til solguden Helios' øy – Rhodos. Bli med henne på oppdagelsesferd i gamlebyen, opplev solnedgangene og de greske delikatessene – og sjekk stemningen på et av Vings hotell som er kun for voksne gjester: Sunprime Miramare Beach.

Tekst og foto: Lottie Knutson i samarbeid med Ving
Publisert: 21. juli 2023

Lottie Knutson

Foto: Lottie Knutson

– Middelhavsområdet er herlig om våren. Alt er så grønt og blomstrende. Temperaturen frister både treningsentusiaster og matelskere, sier Lottie Knutson.

Er du over 16 år, reiser uten barn og en livsnyter, da skal du bo på det ikoniske Sunprime Miramare Beach. Det er det eldste og mest kjendte luksushotellet på Rhodos.

– Den lange kystlinjen, de flotte infinitybassengene og de private bungalowene som vender direkte mot havet. Selv om Miramare har lokket til seg stjerner som Jackie Kennedy, så kan man spørre seg seg om ikke selve hotellet er den største stjernen? Jeg nøt i hvert fall alt fra blomsterarrangementene til frokosten med utsikt mot basseng og hav, forteller den svenske reiseeksperten.

Det er på ingen måte ikke vanskelig å forstå hvorfor Jackie Kennedy, som senere giftet seg til det greske etternavnet Onassis, hadde Miramare som sitt favorittsted på øya.

Bassengområdene på Sunprime Miramare Beach
Foto: Lottie Knutson

Og ikke nok med det, hotellet har også huset en rekke andre stjerner opp gjennom årene. Audrey Hepburn, for eksempel.

– Man bygger dem bare ikke på denne måten lenger. Miramare er et helt unikt hotell. De lave, hvitkalkede bygningene med egne balkonger og terrasser sørger for en eksklusiv og privat atmosfære. Hotellet har en egen steinstrand, og de store bassengområdene og de parklignende grøntområdene ligger helt ute mot havet, sier reiseeksperten.

En forfriskende oase ved havet

Med en hel kilometer kystlinje føler du aldri at det blir for trangt på Sunprime Miramare. Og selv når temperaturen er høy, er det vanligvis en mild bris som lufter og forfrisker.

– Bassengområdene er virkelig vakre. En del av bassenget slynger seg mellom husene som en dekorativ lagune. Litt lenger unna finner du evighetsbassenget, som har en liten bro i midten og en fantastisk utsikt mot havet. Sunprime Miramare gir deg også muligheten til å oppleve noen imponerende solnedganger. Om våren er vannet kjølig og forfriskende. Ønsker du varmere bølger, bør du besøke stedet sent på sommeren eller om høsten, tipser Lottie.

Sunprime Miramare Beach

Foto: Lottie Knutson

Sunprime Miramare Beach

Foto: Lottie Knutson

Lottie Knutsson på en solseng

– Her later jeg som om jeg er Jackie Kennedy Onassis. Nåvel, jeg har i hvert fall solbriller på. Foto: Lottie Knutson

Det fristende greske kjøkkenet

Frokosten på Sunprime Miramare kan med fordel nytes tett på havet, mener Lottie.

– Gresk yoghurt. Med honning. Og ferskpresset juice av lokale appelsiner. Og selvfølgelig en skikkelig kopp kaffe. Det slår aldri feil. Mye har skjedd på det greske kjøkkenet de siste tiårene. Forkjærligheten for lokale råvarer er fortsatt til stede, men kvaliteten på maten har økt betydelig. På hotellet får du for eksempel gresk ferskost, oliven, og selvfølgelig yoghurt. Mange hotellgjester velger grønne og lokale alternativer fra buffeen og à la carte-restauranten. Den greske salaten er en av mine favoritter.

Privat mot havet

De enkle, hvitkalkede rommene og leilighetene er spredt utover som sukkerbiter i den parklignende hagen. Det var helt fantastisk å bli vugget til søvn av Middelhavets bølgesus. Men først er det selvfølgelig viktig å avslutte kvelden med en siste dukkert på steinstranden, noen salte mandler og litt godt i glasset på terrassen.

Foto: Lottie Knutsson
Værelse på Sunprime Miramare Beach

Foto: Lottie Knutson

Yoga ved havet – og litt mer trening

Mange treningsglade feriegjester besøker Rhodos både om våren og høsten. I løpet av høysesongen kan det bli litt for varmt for løping og fotturer, men vanngymnastikk og svømming fungerer alltid bra. Det var mange sporty mennesker på hotellet, som også tilbyr en rekke treningstimer. Jeg deltok selv på Sunprime sin egen instruktør Louise Knutssons yogatime. Den fant sted rett ved havet og var virkelig inspirerende, sier Lottie.

Yoga ved havet

Foto: Lottie Knutson

Træning ved pool

Foto: Lottie Knutson

På oppdagelsesferd i Rhodos by

Beliggenheten i nærheten av Rhodos by gjør Sunprime Miramare til det perfekte hotellet for alle som ønsker å kombinere sol og strand med litt storbyliv. Den gamle delen av Rhodos by står på UNESCOs verdensarvsliste og har bygninger som dateres tilbake til korstogstiden. De eldste delene av den gamle byen ble bygget så tidlig som på 1400-tallet. Her kan du i dag shoppe og spise på de beste tavernaene.

– I gamlebyen har gatene virkelig fått en oppgradering. Det var flott å gjenoppdage byen med alle de nye boutiquehotellene og kafeene. Tavernaene og de sjarmerende stedene er fulle av lokale, og det finnes også mange flotte steder å ta bilder.

Ikke gå glipp av et besøk på Marco Polo

– Den sjarmerende restauranten Marco Polo ligger i en liten gate i gamlebyen. Den er et must, sier Lottie.

– Restauranten ser kanskje beskjeden ut utenfra, men bygningen er 700 år gammel med en frodig gårdsplass, fontene og antikviteter. Alt er dekorert i bohemsk stil med herlige farger. Menyen endres jevnlig. Vi bestilte en skalldyrsalat, lokalt lam og havabbor med vegetarisk spaghetti. Det smakte himmelsk, og omgivelsene gjorde opplevelsen enda bedre.

Rhodos gamle by

Foto: Lottie Knutson

Marco Polo

Foto: Lottie Knutson

Solguden Helios' øy

Rhodos ligger lengst sør i Egeerhavet og har flest soltimer av alle steder i hele Hellas. Ifølge Lottie merker man godt at dette er solguden Helios' øy. Mytologi, vingårder og krystallklart vann gjorde øya berømt allerede i middelalderen, og det er ikke overraskende at Rhodos fortsatt lokker til seg alt fra vanlige livsnytere til internasjonale kjendiser.

– Jeg gjør som mange andre og kommer tilbake til høsten. Da er temperaturen er perfekt, rundt 25 grader, og med en mild bris. Neste gang skal jeg gå turer, svømme enda mer enn denne gangen og sørge for å få en behandling på Miramares spa, avslutter reiseeksperten.

Solnedgang
Foto: Lottie Knutson

Vil du lese flere artikler som dette?