Greit å vite før du bestiller

Vings charterreiser

Enkelt og behagelig, og som regel også den billigste måten å reise på. Når du bestiller en charterferie med Ving kjøper du en komplett pakkereise med fly og hotell til våre mest populære reisemål, og som oftest flyr du med vårt eget flyselskap Sunclass Airlines. På de fleste reisemål har vi dessuten egne Vingverter som gir deg tips og råd hvis du ønsker det.


Reiser med rutefly

Reiser med rutefly er for deg som vil reise på egen hånd og bestemme alt selv. Du velger selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte. Våre ruteflypakker omfattes dessuten av pakkereiseloven. Både trygghet og frihet med andre ord.


Forsinkelser

Vær oppmerksom på at det alltid er en viss mulighet for at du kan bli forsinket på reisen. Vi anbefaler at store begivenheter (som for eksempel bryllup) og viktige møter, ikke planlegges tett opp mot reisens start- eller sluttidspunkt. Hvis du skal reise videre med et tilslutningsfly eller f.eks. tog e.l., bør du beregne en tidsmargin på minst fire timer ved utreise og etter ankomst.


Dine rettigheter i henhold til EU-forordning (pakkereiser)

Kombinasjonen av de tilbudte reisetjenester utgjør en pakkereise som nevnt i EU-direktiv 2015/2302. Derfor omfattes du av alle EU-rettigheter som gjelder for pakkereiser. Ving har det fulle ansvaret for gjennomføringen av hele pakkereisen. Ving har dessuten en lovpålagt plikt til å tilbakebetale dine utgifter til hjemtransport dersom selskapet går konkurs.

Les mer


Gruppe- og konferanseavdelingen

Vings gruppe- og konferanseavdeling er Skandinavias mest erfarne arrangør av gruppe- og konferansereiser til utlandet. Vi tilbyr skreddersydde reiser for alle typer grupper, alt fra små idrettsforeninger til store firmakonferanser.

Vings gruppe- og konferanseavdeling


Langtidsferie

Med Ving kan du tilbringe mange uker på sydlige reisemål i vinterhalvåret. Velg mellom flere årstider og reiselengder. Du kan også leve det gode liv ved Middelhavet hele vinteren.

Kontakt oss
Les mer om langtidsferie


Uspesifisert reise


Bestemmelser ved uspesifisert reise

 • Innkvartering kan skje på steder som ikke er presentert i katalogen eller på våre nettsider. Det betyr også at ved reiser til en destinasjon med flere feriesteder kan innkvarteringen skje på hvilket som helst av disse stedene.
 • Bostedet bekreftes etter ankomst.
 • Det benyttes hotell, pensjonater og leiligheter som ikke inngår i Vings ordinære program. Reiseledertjeneste finnes ikke på alle reisemål/bosteder.
 • Ingen måltider er inkludert.
 • Flytting under oppholdet kan forekomme, i blant med kort varsel.
 • Innkvartering kan skje på bosteder der rengjøring ikke inngår i prisen. På noen hotell er det mulig å betale for rengjøring og bytte av håndklær og sengetøy under oppholdet.
 • Ved ledig kapasitet, noe som aldri kan garanteres, og man ønsker å bytte til annet bosted, betales prisdifferansen og eventuell avbestillingsavgift på stedet.
 • Det er ikke mulig ved denne type reiser å forhåndsvarsle om eventuelle støykilder som byggearbeid/barer/trafikkstøy eller lignende.
 • Bagasje på flyet, mat på flyet og transport til og fra flyplassen bestilles mot tillegg i prisen.

Hotellstandarden kan være meget enkel. Badekar med dusj eller kun dusj samt WC finnes alltid i rommet/leiligheten. Reiseselskap med fler enn ett rom kan innkvarteres på ulike hotell. Ved bestilling av flere rom (maks 2), kan vi mot et tillegg garantere at alle får bo på samme hotell.

Dersom man stiller spesielle krav til komfort/beliggenhet etc, anbefaler vi spesifisert innkvartering. Vi anbefaler også reisende med gangbesvær eller handikap samt reisende med barn å velge spesifisert innkvartering.

Dette er kategoriene som finnes under uspesifisert reise:
 • Enkeltrom med dusj og wc. Minimum 2 vinger.
 • Dobbeltrom eller leilighet med dusj og wc. Minimum 2 vinger.
 • Dobbeltrom eller leilighet med dusj og wc. Balkong eller terrasse. Minimum 2 vinger.
 • Dobbeltrom eller leilighet med dusj og wc. Balkong eller terrasse. Minimum 3 vinger.
 • Dobbeltrom eller leilighet med dusj og wc. Balkong eller terrasse på hotell som har basseng. Minimum 3 vinger.

 • Kun fly

  "Kun fly" innebærer flyreise uten bosted, busstransport, mat på flyet eller innsjekket bagasje. Dersom du velger å kjøpe busstransport skjer av- og påstigning ved hotell der andre gjester skal gå av eller på. Mat på flyet og innsjekket bagasje bestilles samtidig med flybilletten. Hvis du har bestilt "kun fly" må du ha din mobiltelefon slått på minst de siste 24 timer før hjemreisen slik at du kan motta SMS om eventuelle endringer av avgangstiden for hjemreisen. Dersom du ikke har mobiltelefon som fungerer i utlandet, må du selv kontakte vårt servicekontor på reisemålet senest 24 timer før hjemreisen for å få bekreftet at det ikke er foretatt endringer i tidtabellen. Telefonnummeret til servicekontoret står på reisebeviset.


  Kun hotell

  Omfatter innkvartering i henhold til beskrivelse på reisedokumentet. Det er ikke mulig å kjøpe busstansport til og fra hotellet for reisende som kun har kjøpt hotelloppholdet hos oss.


  Kun fly og kun hotell

  Informasjonen på ving.no samt informasjon som er relevant for kun fly og kun hotell i Reisevilkårene og Vings Reiseinformasjon inngår i avtalen. Ving er å regne som formidler av hotell og flyreiser og har ikke juridisk ansvar for de bestilte tjenestene.
  Dersom tjenester ikke blir levert i henhold til billett eller reisedokument, og man vil gå videre med en sak, rettes eventuelle krav direkte mot hotell eller flyselskap.

  Kun fly og kun hotell omfattes ikke av Pakkereiseloven eller Reisegarantifondet med mindre kombinasjonen er tilrettelagt for å selges samlet, eller solgt eller markedsført til samlet pris.