Avbestillings- og endringsbeskyttelse

Vings avbestillings- og endringsbeskyttelse

- for reiser med charterfly

Av og til endrer reiseplaner seg. Kanskje blir man invitert til et bryllup eller så kommer plutselig favorittartisten din til byen. Ved slike tilfeller gjelder verken reiseforsikring eller forsikringen du får gjennom kredittkort. Det er kun når du har tegnet en avbestillings- og endringsbeskyttelse, at du har muligheten til å endre bestillingen din om du har bestilt en charterreise.

Med Vings avbestillings- og endringsbeskyttelse får du nemlig muligheten til å endre reisen din så mange ganger du vil inntil 30 dager før avreise, uansett anledning. Obs! Reisen kan ikke endres til et rabattert alternativ.

Dette inngår:

  • Åpent kjøp i 90 dager
  • Gratis endring av reisen
  • Gratis endring av navn
  • Avbestilling ved sykdom
  • Bli boende-garanti

REIS TRYGT - DETTE ER INKLUDERT

Åpent kjøp i 90 dager
Du har åpent kjøp i 90 dager når reisen bestilles mer enn 180 dager før avreise. Det betyr at du kan endre eller avbestille reisen gebyrfritt i åpent kjøp-perioden på 90 dager. Beløpet for endrings- og avbestillingsbeskyttelsen refunderes imidlertid ikke.

Gratis endring av reisen
Har det dukket opp noe annet de datoene dere skal reise? Ikke noe problem, du kan endre reisen din uten kostnad fram til 30 dager før avreise. Reisen kan imidlertid ikke endres til et rabattert alternativ. Dersom reisen endres til en dato som ligger mer enn 2 år fram i tid fra opprinnelig bestillingsdato, vil du få et nytt bestillingsnummer. For reisen vil det da være bestillingsvilkårene på tidspunktet for den siste endringen som gjelder.

Gratis endring av navn
Har noen i reisefølget blitt forhindret? Da kan du bytte navn på personen gjennom forsikringen - uten ekstra kostnad.

Avbestilling ved sykdom
Blir du eller noen i nær relasjon rammet av akutt sykdom, kan du avbestille reisen din og få pengene tilbake når du har legeerklæring.

Avbestilling ved oppsigelse
Du får avbestille reisen og få pengene tilbake dersom du skulle være så uheldig og rammes av oppsigelse.

Avbestilling ved brann, oversvømmelse eller innbrudd
Blir privatboligen din eller egen virksomhet utsatt for brann, oversvømmelse eller innbrudd rett før avreise, kan du avbestille reisen og få pengene tilbake.

Bli boende-garanti
Skulle noen i reisefølget ditt ha behov for å avbestille med kort varsel p.g.a. sykdom, får du og de øvrige reisende fortsatt bo i det rommet eller leiligheten dere har bestilt, uten noen ekstra kostnader.

> Regler og vilkår for Vings avbestillings- og endringsbeskyttelse
> Skjema for å søke om refusjon for avbestilt reise

Avbestillings- og endringsbeskyttelse gjelder kun for reiser med charterfly. For reiser med rutefly - les mer her.

Også Gruppe- og konferansereiser har spesielle vilkår for avbestillingsbeskyttelse, se:
_Regler og vilkår for Vings avbestillingsbeskyttelse for gruppe- og konferansereiser

Åpent kjøp i 3 måneder

Åpent kjøp i 3 måneder

"Vi pleier alltid å bestille sommerferien i januar for å være sikre på å få favorittrommet vårt. I mars var vi så uheldige å få en vannskade på kjøkkenet. I sammenheng med å bytte rør byttet vi også ut det gamle kjøkkenet. Ettersom vi hadde avbestillings- og endringsbeskyttelse kunne vi avbestille reisen og bruke pengene på kjøkkenet i stedet."

Gratis endring av reisen

Gratis endring av reisen

"Vi hadde planlagt en reise til Sunwing Alcudia i begynnelsen av juni i sammenheng med skoleslutt. Så fikk sønnen min mulighet til å delta på en fotballeir samme uken. Takket være Vings avbestillings- og endringsbeskyttelse kunne vi reise uken etter i stedet. Helt uten ekstra kostnad. Alle var glade og fornøyde!"

Hvis noen blir syke

"I fjor skulle jeg og min kone reise en uke til Tyrkia og spille golf. Tanken var at min svigermor skulle passe på datteren vår på seks år. Dessverre var uhellet ute, svigermor falt og brakk benet rett før vi skulle reise. I prinsippet fikk vi faktisk tilbakebetalt det aller meste av reisen takket være forsikringen."

Bli boende-garanti

Bli boende-garanti

"Vennegjengen vår pleier å reise på sommerferie sammen hvert år. For å holde kostnadene nede pleier vi å bestille leiligheter der vi bor flere sammen. I fjor var det en som ble forhindret på grunn av sykdom. Da alle hadde Vings avbestillings- og endringsbeskyttelse slapp vi å betale mer for å bo i leiligheten vi hadde bestilt."