Omis og Cetina River

Vi besøker den gamle piratbasen Omis og får vite mer om hva som kunne skje når man kom til byen og de fryktede Omispiratene lurte fra deg medbragte penger og verdisaker. Nå for tiden går det roligere for seg, og vi får heldigvis beholde våre røverkjøp fra markedene. Før dagen er over rekker vi også å spise en tradisjonell lunsj og ta et bad i elven Cetina, for de som ønsker det.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Onsdag
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt , ca. kl. 08.00–15.30.
 • Pris:
  69 EUR pr. voksen, 49 EUR pr. barn.

  Bønnesuppe, peka med kalv og kylling, salat, brød, og en lokal dessert er inkludert. Drikke kan kjøpes.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy, håndkle og kontanter.
 • Mer:
  Inngangsbilletten til Mirabella koster 20 kuna pr. person (30 kuna i perioden 1. juli til 31. august)
 • Slik bestiller du:
  Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Mat inkludert

Historie & kultur

Naturopplevelser

Utflukten tilbys fra

Vi besøker Omis, byen som i sin tid oppsto ved munningen av Cetina-elven. En gang i tiden var dette tilholdsstedet til de beryktede Omispiratene som narret handelsskip opp i elven, sperret dem inne og plyndret dem. Over Omis våker det gamle fortet og utkikksposten Mirabella. En lokal guide gir oss en omvisning i byen som rommer flere historiske bygninger fra antikken og middelalderen. Du får også litt tid på egen hånd, og vi anbefaler et besøk i Klapa Music Museum eller Mirabellafortet.

Vi blir deretter med på en elvebåttur mellom grønnkledte fjell og bratte klipper. Etter en times tid er vi framme ved lunsjstedet hvor vi blir invitert på en tradisjonell dalmatisk Peka – en gryte med kjøtt og grønnsaker som kokes langsomt over glør. Etter lunsj kan de som vil bade i elven, eller slappe av og nyte de vakre omgivelsene.

Vi reiser tilbake med bussen ca. kl. 15.00. Ved ankomst i Brela har du ca. tre timer på egen hånd før båten returnerer til Supetar.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.