Vingårder og vinsmaking

Bli med på vinsmaking i de fruktbare fjellområdene på den nordøstre delen av øya. VI besøker to vingårder og lærer litt om vinproduksjon fra drue til flaske samt får smaksprøver.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.30–15.30.
 • Pris:
  90 EUR pr. voksen.

  Vinen under vinsmakingen på to vingårder samt enkel snacks er inkludert. Transport er inkludert fra reisemålene på sørsiden av Gran Canaria.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Varme klær, gode sko og vannflaske.
 • Mer:
  Anbefalt aldersgrense er 18 år. Utflukten arrangeres ikke i perioden 1. april–11. mai.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
De færreste er klar over at Gran Canaria var en stor vinprodusent fra 1500-tallet og helt fram til starten på 1800-tallet. Da vinlusen kom til fra Amerika i 1860 ble nesten all vinproduksjon i Europa slått ut. Det førte til at de europeiske vinbøndene måtte starte helt på nytt, mens Kanariøyene klarte seg gjennom luseangrepet og berget vinstokkene sine. Flere av vindruesortene som ble utryddet i Europa vokser fortsatt her på Kanariøyene, som f.eks. Listan Negro, Listan Blanco, Moscatel og Tintilla.

Det finnes i dag rundt 50 vingårder på Gran Canaria som driver med vinproduksjon. Vi skal besøke to av de som ligger i de frukbare fjellområdene på øyas nordøstlige del. her får vi lære litt om prosessen fra druene dyrkes og til de edle dråpene tappes på flasker. Vi får også smake på gårdenes viner, med litt enkel tapas til. I løpet av dagen går vi rundt på vingårdene og i omgivelsene rundt.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.