Spinalonga

En hel dag med sol, bading, frisk havluft og historie! Vi besøker øya Spinalonga hvor Europas siste koloni for spedalske lå, og avslutter med et besøk i byen Agios Nikolaos.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.30–18.00
 • Pris:
  63 EUR pr. voksen, 31 EUR pr. barn.

  Transport til havnen i Agios Nikolaos og BBQ-lunsj er inkludert. Det kan være lurt å ta med noe å spise, siden lunsjen først serveres i 14-tiden.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide. Engelsktalende lokalguide på Spinalonga.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy, håndkle og en vindjakke eller genser, det kan blåse friskt. Kontanter/kort for kjøp av drikke og snacks på båten.
 • Mer:
  Legitimasjon er obligatorisk. Inngangsbilletten til Spinalonga koster 8 euro pr. person. Gratis for barn 0–4 år, halv pris for barn/ungdom 5–25 år og pensjonister (65+) som er EU-borger, mot framvisning av legitimasjon.

  Bevegelseshemmede og personer med gangbesvær kan ha vanskeligheter med å gå rundt på øya Spinalonga.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Mat & drikke inkludert

Båtutflukt

Historie & kultur

Utflukten tilbys fra

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Les mer

Da den forferdelige sykdommen spedalskhet spredde seg rundt i verden, ble det opprettet kolonier for å isolere de smittede. Man trodde at sykdommen var veldig smittsom, og i mange gamle bøker kan vi lese om sjømenn som holdt seg langt unna Spinalonga på sine seilaser.

På 1500-tallet ble den venetianske festningen bygget på øya Spinalonga, som et forsvar mot fiendens angrep, blant annet fra Det osmanske riket. Siden festningen fortsatt eksisterte i 1903 var det lett å overføre alle smittede til kolonien. Øya Spinalonga lå passe langt fra land så man kunne hindre smitte, samtidig som kreterne kunne holde en viss kontakt med sine kjære. Navnet Spinalonga betyr 'lang torn', og øya ligger som en bølgebryter utenfor den vakre Eloundabukten. Navnet forbindes nå med tragiske minner fra en nær fortid. Vi får høre gripende historier om Europas siste spedalskkoloni, som ble stengt så sent som i 1957.

Vi starter dagen i Agios Nikolaos, hvor vi sammen tar båten ut til Spinalonga. Båtturen tar ca. en time, og når vi ankommer får vi en rundtur i den gamle kolonien og får se historiske bygninger samtidig som du får høre den spennende historien om øya. På øya gjemmer det seg også flere utsiktsplasser hvor du blant annet kan se over til byen Agios Nikolaos, som også går under navnet "Kretas hjerte".

Etter å ha utforsket øya og den gamle festningen går vi om bord i båten som seiler videre til en vik hvor vi spiser lunsj bestående av greske retter, og du får også muligheten til å ta en forfriskende dukkert. Deretter går båten tilbake til havnen i Agios Nikolaos, der du kan rusle en tur i byen, slå deg ned og nyte en kopp kaffe eller en is før bussen kjører tilbake til hotellene.

Utflukten tilbys fra

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Les mer
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.