Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene

I løpet av utflukten får du lære mer om livet på Kypros, den frodige naturen og vinproduksjon.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Onsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 07.30–17.30
 • Pris:
  65 EUR pr. voksen, 32 EUR pr. barn.

  Inngang på vingården er inkludert. Ingen måltider er inkludert, men vi tar et lunsjstopp på en taverna i Platres.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko og vannflaske. Ta med klær som dekker skuldre og knær ved besøk i kirker og klostre.
 • Mer:
  Til lunsjstoppet på tavernaen kan du kjøpe lunsj/meze inkludert ett glass drikke. Bestilling skjer på bussen og betales kontant.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Bussturen fra den sørøstlige kysten tar oss gjennom Limassol og Fassouri hvor vi kjører forbi fruktplantasjer langs veien. Reisen fortsetter opp i Troodosfjellene og vakre Omodhos som ligger i hjertet av vindistriktet. Vi går langs de brosteinslagte gatene som snor seg blant gamle og stedstypiske bygninger, og får se hvordan Kypros så ut i eldre tider. Her besøker vi også Det hellige korsets kirke og landsbytorget, der du kan slå deg ned på en av de trivelige kafeene eller utforske butikkene som selger lokalprodusert vin.

Utflukten fortsetter så til Fini, en liten landsby der vi stopper for lunsj på en tradisjonell restaurant. Etter den smakfulle lunsjen besøker vi en vingård der du får informasjon om hvordan de ulike vintene fremstilles. Du får også prøvesmake flere typer vin for å finne din favoritt. Den moderne vinindustrien på Kypros startet på begynnelsen av 1800-tallet, men fremstillingen av vin på øya går 5 000 år tilbake i tid. Hvis det er tid etter vinsmakingen kan du også prøvesmake lokale spesialiteter.

Bussturen går videre gjennom vakkert landskap og fjellandsbyer. Et eventuelt fotostopp gjøres ca. 1300 meter over havet hvis de fleste på bussen ønsker dette, før vi vender tilbake til hotellet ditt.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.