Skål for Gran Canaria!

Kanariøyene er kanskje ikke mest kjent for vinene sine, men de startet faktisk med vinproduksjon allerede på 1400-tallet. På denne utflukten besøker vi en bodega og en vinfabrikk, og inviteres til prøvesmaking.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag i perioden mai–september. Fra den 3. oktober går utflukten på torsdager.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 11.00–19.00.
 • Pris:
  57 EUR pr. voksen, 35 EUR pr. barn.

  Prøvesmaking av flere lokale viner samt snacks og litt tapas er inkludert.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  En ekstra genser i tilfelle det blir kjølig på kvelden.
 • Mer:
  Spis gjerne en skikkelig frokost før utflukten, siden vi ikke tar lunsjpause. Vin og lokale produkter kan kjøpes underveis, ofte til rimeligere priser enn f.eks. på flyplassen eller i større matbutikker. Anbefalt aldersgrense er 18 år.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Mange er skjønt enige om at litt vin kan være godt for sjelen. Meningene er imidlertid mer delt når det kommer til kvalitet og hvilke vinregioner som er de beste. De kjente vinprodusentene har sine trofaste tilhengere, men stadig flere blir interessert i vinen de mer ukjente regionene kan by på. Og det er her Kanariøyene kommer inn i bildet.

De kanariske øyene har en relativt kort vinhistorie, rundt 600 år, noe som gjør vintradisjonen annerledes her. På 1400-tallet plantet spanske og portugisiske sjøfarere de første vinrankene på øya. Interessen for vinproduksjonen økte i takt med handelen, og på 1600-tallet nådde interessen sitt høydepunkt – da ble til og med England storimportør av kanarisk vin.

I årene som fulgte, med krig og ødeleggelse, minsket handelen drastisk. Vinen beholdt imidlertid sitt gode rykte, og prisene skjøt i været. Mange emigranter lykkes også med transport av vinranker til den nye verden, og flere av de kanariske druesortene var dermed med på å legge grunnlaget for vinindustrien som vokste frem i California, Mexico og Peru.

Kanarisk vin holder fortsatt god kvalitet, og det er derfor vi skåler for Gran Canaria på denne utflukten til en av de mer kjente vinbodegaene på øya. Vi besøker blant annet Bodega Aguyro og vinprodusenten La Tirajana, og får anledning til å smake på noen av deres beste viner. Vi får også smake på lokale produkter eller snacks, og på det siste stoppet blir det servert små tapasretter.

I løpet av utflukten rekker vi også en stopp i Fatagadalen, kalt «De tusen palmers dal», der den lille, postkortvakre landsbyen Fataga ligger med sine brosteinsgater og hvitkalkede hus i en høyde av 600 meter over havet.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.