Skål for Gran Canaria!

Kanariøyene er kanskje ikke mest kjent for vinene sine, men de startet faktisk med vinproduksjon allerede på 1400-tallet. På denne utflukten besøker vi en bodega og en vinfabrikk, og inviteres til prøvesmaking.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 11.00–19.00.
 • Pris:
  55 EUR pr. voksen.

  Prøvesmaking av fire vintyper er inkludert, med litt snacks til.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  En ekstra genser i tilfelle det blir kjølig på kvelden.
 • Mer:
  Vin og lokale produkter kan kjøpes underveis, ofte til rimeligere priser enn f.eks. på flyplassen eller i større matbutikker. Anbefalt aldersgrense er 18 år.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Mat & drikke inkludert

Historie & kultur

Utflukten tilbys fra

Mange er skjønt enige om at litt vin kan være godt for sjelen. Meningene er imidlertid mer delt når det kommer til kvalitet og hvilke vinregioner som er de beste. De kjente vinprodusentene har sine trofaste tilhengere, men stadig flere blir interessert i vinen de mer ukjente regionene kan by på. Og det er her Kanariøyene kommer inn i bildet.

De kanariske øyene har en relativt kort vinhistorie, rundt 600 år, noe som gjør vintradisjonen annerledes her. På 1400-tallet plantet spanske og portugisiske sjøfarere de første vinrankene på øya. Interessen for vinproduksjonen økte i takt med handelen, og på 1600-tallet nådde interessen sitt høydepunkt – da ble til og med England storimportør av kanarisk vin.

I årene som fulgte, med krig og ødeleggelse, minsket handelen drastisk. Vinen beholdt imidlertid sitt gode rykte, og prisene skjøt i været. Mange emigranter lykkes også med transport av vinranker til den nye verden, og flere av de kanariske druesortene var dermed med på å legge grunnlaget for vinindustrien som vokste frem i California, Mexico og Peru.

Kanarisk vin holder fortsatt god kvalitet, og det er derfor vi skåler for Gran Canaria på denne utflukten til en av de mer kjente vinbodegaene på øya. Vi besøker blant annet Bodega Aguyro og vinprodusenten La Tirajana, og får anledning til å smake på noen av deres beste viner. Hvert stopp krydres også med smaksprøver på lokal småsnacks.

I løpet av utflukten rekker vi også en stopp i Fatagadalen, kalt «De tusen palmers dal», der den lille, postkortvakre landsbyen Fataga ligger med sine brosteinsgater og hvitkalkede hus i en høyde av 600 meter over havet.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.