Santa Maria – i Columbus' fotspor

Gjør ferien ekstra gullkantet med en dag på skipet Santa Maria, som seiler langs Madeiras sydside. Skipet er en kopi av Christofer Colombus' skip som tok ham over Atlanterhavet når han ved en feiltagelse oppdaget Amerika. Opplev hvordan Colombus og hans menn levde om bord og nyt en herlig dag til havs med sol og bading.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Alle dager.
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt kl. 10.00–13.30 og kl. 15.00–18.00.
 • Pris:
  40 EUR pr. voksen, 20 EUR pr. barn.

  Lokal honningkake og prøvesmaking av enten madeiravin eller juice er inkludert. Drikke kan kjøpes om bord. Utflukten kan forhåndsbestilles før avreise i perioden 1. mai–30. september.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy og håndkle. Varm genser i tilfelle vind. Lommepenger. Snorkleutstyr kan lånes om bord.
 • Mer:
  P.g.a årlige reparasjoner er det ikke mulig å bestille denne utflukten i desember måned.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
I 1492 seilte tre skip ut fra den spanske kystbyen Palos med en plan om å finne en alternativ reiserute til India. Christofer Columbus ble leder for ekspedisjonen etter å ha lovet spanskekongen at han skulle finne en rute som skulle spare både tid og penger.

I ettertid vet vi jo hvordan det gikk. Columbus trodde han hadde funnet veien vestover til India, men hadde i stedet oppdaget Amerika, noe som medførte kolonisering, rikdom og handel. Columbus foretok totalt fire reiser til den nye verden.

Hver gang Columbus krysset Atlanterhavet søkte han havn på Kanariøyene og Madeira, hvor de tok om bord proviant og gjorde skipene klare for den lange reisen videre.

Til minne om Columbus' reiser ble det bygget en virkelighetstro replika av Santa Maria, den ene av de tre skutene som Columbus benyttet. Opprinnelig skulle skuta kun stilles ut på verdensutstillingen Expo 1998 i Lisboa, men den var for fin til å skulle vises frem bare én gang. Etter utstillingen ble skipet fraktet til Madeira, hvor det i dag gleder besøkende som er interessert i Columbus, soling, bading og en herlig dag til sjøs.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.