Surin National Park

Bli med oss på en dagstur fylt med sol, bading og snorkling i verdensklasse! Surin Island er et naturreservat med vakre øyer, fine strender, fantastisk snorkling og dykking. Enkel frokost, lunsj og snacks samt drikke er inkludert.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag , torsdag og lørdag.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt
 • Pris:
  4100 THB pr. voksen, 2900 THB pr. barn.

  Angitt pris gjelder for vinteren 2023/2024. Prisene for vinteren 2024/2025: voksen 4.400 THB og barn 3.200 THB. Barneprisen gjelder for barn fra 4–12 år. Enkel frokost, lunsj på National Park Restaurant og noe lett å spise på båten samt forfriskninger er inkludert.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Aldersgrense:
  For å delta på denne utflukten må du være 4 år eller eldre.
 • Lurt å ha med:
  Komfortable klær og sko. Badetøy, håndkle, solkrem med høy faktor og kontanter. Ta med langermet genser til hjemreisen som beskyttelse mot vinden på hjemreisen.
 • Mer:
  Lån av snorkleutstyr er inkludert. Utflukten er ikke egnet for deg som er over 75 år eller om du har rygg/nakkeproblemer eller er gravid. For å bedre komforten for alle passasjerer anbefaler vi at du tar med ørepropper hvis du er følsom for høye lyder. Enkelte sitteplasser kan være mer utsatte for motorstøy.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Surin Islands er en nasjonalpark som omfatter fem vakre øyer. Korallrevet her ligger på grunt vann ved strandkanten, noe som gir perfekte forhold for snorkling. Området har et mer lokalt preg og har mer urørt natur enn f.eks. Similan Islands, og de hvite sandstrendene og den grønne regnskogen er selve bildet på det opprinnelige Thailand. Området er også kjent for sine store hummere!

Alle øyene i nasjonalparken er ubebodde, med unntak av Torina Island. Folkegruppen Moken som lever her kalles havsigøynere. Tidligere bodde de på båtene sine, men etter tsunamien i 2004 har de bosatt seg på øya. Havsigøynerne kommer opprinnelig både fra Myanmar og Thailand, de har et eget språk og ingen egentlig nasjonalitet. De har ikke pass og lever for det meste av fiske. Noen av dem reiser av og til til fastlandet for å arbeide, noe som tar omtrent fire timer med longtail-båt. Havsigøynerne lever et svært beskjedent liv, men visse bekvemmeligheter vil de ikke gi slipp på. Mange av dem har faktisk tv i trehusene sine! Navnet havsigøynere, eller "Sea Gypsies" som de også kalles, har de fått etter at de forlot fastlandet for å leve i harmoni med naturen og dyrene.

I tillegg til at vi får et innblikk i livet til de lokale havsigøynerne er dagen full av innholdsrike opplevelser. Vi har lagt inn to lange snorkleturer ved Ao Mae Yai og Ao Chong Kaad eller Ao Suthep. Vi går også en liten tur i omgivelsene ved Ao Mai Ngam, og utforsker stranden på en av øyene. Vi spiser en god lunsj underveis. Dagsprogrammet bestemmes på selve utfluktsdagen avhengig av vær- og vindforhold.

Bli med på en dag fylt med sol, bading og snorkling i verdensklasse!
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.