Los Haitises

Bli med til den kjente nasjonalparken Los Haitises og opplev Den dominikanske republikks fantastiske natur og historie på denne heldagsutflukten. Mat og drikke er inkludert. Utflukten selges i perioden november–mars.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Mandag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.00–19.00
 • Pris:
  149 USD pr. voksen, 75 USD pr. barn.

  Båtbillett, inngang til fossefallet, lunsj og transport.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide. (Ingen skandinavisk guide etter 10. mars 2023)
 • Lurt å ha med:
  Vannflaske, komfortable sko, badetøy, håndkle, badesko, myggmiddel, solkrem og kontanter.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Bussen henter oss på våre hotell og deretter er målet for dagen den berømte nasjonalparken i nord – Los Haitises. Parken er kjent for sitt rike dyreliv og fantastiske natur, og deler av Jurassic Park-filmene er spilt inn her. På vei til nasjonalparken kjører vi forbi små, lokale landsbyer før vi ankommer Caño Hondo River i landsbyen Miches, der vi seiler ut med en større båt. I Los Haitises er det et rikt dyreliv i den frodige mangrovevegetasjonen. Spesielt er det mange fuglearter som har sitt hjemsted i parken, og det er dem vi ser etter når vi seiler ut. Vi får også en god porsjon flora og fauna, før det er tid for sol og seiling.

Hvis landets historie fascinerer, er denne regionen spesielt interessant. Vi setter kursen mot det nærliggende fastlandet for å søke etter urbefolkningens historie. På veien seiler vi også forbi Cayo de los Pájaros, mangrovesumper og inn i grotten La Linea Caves med Taino-piktogrammer og helleristninger. Det er områdets urbefolkning som beskrev livet og aktivitetene ved å skildre dem på veggene i grotten. Grottene er i dag hjem for flaggermus, som vi får se på nært hold hvis vi er heldige.

Lengre inn i jungelen finner vi fossefallet Salto Yanigua og en nærliggende ranch. Her spiser vi en dominikansk lunsj og det blir mulighet til å ta et herlig leirebad. Ved ranchen kan man også smake lokalprodusert kaffe og sjokolade.

I løpet av turen kan du se ut over alt som landet produserer. Langs veien passerer vi nemlig både sukkerrørs- og kakaoplantasjer. Det gir et innblikk i livets gang på landsbygda mens vi kjører tilbake til hotellene og avslutter dagen.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.