Bli med på en utflukt gjennom imponerende landskap! Kreta er kjent for sine oliventrær som gir næring og livskraft til hele øyas befolkning. Olivenene er av beste kvalitet og sies å forlenge livet betraktelig. Dagen vier vi også til greske spesialiteter og vinsmaking.
- Ukedag:Onsdag . Siste turen sommeren 2023 går den 11.10.
- Varighet:Halvdagsutflukt ca. kl. 08.00–14.00.
- Pris:33 EUR pr. voksen, 14 EUR pr. barn.
Ingen måltider inkludert. 6 euro i tillegg for prøvesmaking på vingården og 4 euro på olivenfabrikken. Betales på stedet. - Språk:Skandinavisktalende guide.
- Lurt å ha med:Lette, behagelige klær, gode tursko og vannflaske.
- Mer:Rekkefølgen på stoppene kan variere fra gang til gang, avhengig av for eksempel trafikk og andre grupper som er på besøk i vin- og olivenfabrikken.
- Slik bestiller du:Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Hurtigfakta
Utflukten starter med at bussen slipper oss av i et naturområde der vi får vandre gjennom vakre appelsinlunder bort til Agios Stefanou-kirken. På plass i kirken forteller guiden mer og vi får også et godt innblikk i det greske hverdagslivet. Deretter tar vi oss videre til landsbyen Vouves der vi får se Kretas eldste oliventre, som er beregnet å være mer enn 3000 år gammelt.
Vårt tredje stopp blir landsbyen Anoskeli og stedets økologiske olivenfabrikk. Her får vi vite mer om hvordan olivenoljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking.
Sist, men ikke minst blir det tid til et besøk i Karavitakis vinfabrikk, som lager noen av Kretas beste viner. Her får vi en guidet omvisning, og det blir selvfølgelig anledning til å både prøvesmake og kjøpe de gode vinene. Det blir en travel halvdagsutflukt fylt av ny kunnskap og opplevelser.
Vårt tredje stopp blir landsbyen Anoskeli og stedets økologiske olivenfabrikk. Her får vi vite mer om hvordan olivenoljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking.
Sist, men ikke minst blir det tid til et besøk i Karavitakis vinfabrikk, som lager noen av Kretas beste viner. Her får vi en guidet omvisning, og det blir selvfølgelig anledning til å både prøvesmake og kjøpe de gode vinene. Det blir en travel halvdagsutflukt fylt av ny kunnskap og opplevelser.