En skål for Kreta

Bli med på en utflukt gjennom imponerende landskap! Kreta er kjent for sine oliventrær som gir næring og livskraft til hele øyas befolkning. Olivenene er av beste kvalitet og sies å forlenge livet betraktelig. Dagen vier vi også til greske spesialiteter og vinsmaking.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Onsdag . Første planlagte dato for utflukten er den 24. april, men endringer kan forekomme avhengig av vær og antall bestillinger.
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt ca. kl. 08.00–14.00.
 • Pris:
  33 EUR pr. voksen, 14 EUR pr. barn.

  Ingen måltider inkludert. 7 euro i tillegg for prøvesmaking på vingården og 4 euro på olivenfabrikken. Betales på stedet.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Lette, behagelige klær, gode tursko og vannflaske.
 • Mer:
  Rekkefølgen på stoppene kan variere fra gang til gang, avhengig av for eksempel trafikk og andre grupper som er på besøk i vin- og olivenfabrikken.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Utflukten starter med at bussen slipper oss av i et naturområde der vi får vandre gjennom vakre appelsinlunder bort til Agios Stefanou-kirken. Inne i kirken forteller guiden litt om kirkens historie og gir oss dessuten et innblikk i det greske hverdagslivet. Deretter tar vi oss videre til Vouves, en liten kretisk landsby som ligger omkranset av vakre oliven- og appelsintrær. Midt i landsbyen får vi ta en titt på det som sies å være Kretas eldste oliventre, mer enn 3000 år gammelt.

Vårt tredje stopp for dagen er landsbyen Anoskeli og stedets økologiske olivenfabrikk. Her får vi en omvisning på fabrikken og får lære hvordan olivenoljen fremstilles og behandles for å oppnå den statusen som Kreta er kjent for – verdens beste kvalitet på olivenolje. Vi får også smaksprøver på ulike olivenoljer, ferske oliven og andre lokale delikatesser. I tillegg blir det mulighet for å kjøpe med en flaske eller to hjem.

Sist, men ikke minst avslutter vi dagen med et besøk på den familieeide vingården Karavitakis, der de produserer noen av Kretas aller beste viner. Her får vi også en guidet omvisning på området før vi slår oss ned for å smake på disse deilige vinene. Her får vi også mulighet til å kjøpe med favorittvinen, før bussen kjører oss tilbake til hotellene i god tid før middag. Det blir en travel halvdagsutflukt med massevis av ny kunnskap og opplevelser.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.