Escape to Cool fra Alanya

En hel dag med vakker natur og et besøk i en av verdens dypeste dryppstensgrotter, Dimcaygrotten. Vi besøker også en familieeid frukthage og avslutter dagen med avkjølende bad i elven.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag
 • Pris:
  40 EUR pr. voksen, 30 EUR pr. barn.

  Lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes. Entré til grotten er ikke inkludert.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy, håndkle, solkrem, vannflaske, solbriller, cap og komfortable sko.
 • Mer:
  Inngangsbillett til grotten kommer i tillegg, ca. 200 lira pr. voksen og 100 lira pr. barn. Barn under 6 år er gratis.

  Det er mange trapper og høydeforskjeller i grotten. Personer med bevegelsesvansker bør rådføre seg med Vingvertene før bestilling.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Vi kjører gjennom vakker natur på bratte fjellveier og smale stier. Kameraet kommer til å bli flittig brukt.

Dagen starter med et besøk i Dimcaygrotten, en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter. Dette naturfenomenet har det tatt millioner av år å skape. Her er det også reist et utsiktspunkt med nydelig utsikt over fjellandskapet og mot Alanya. Hvis du vil kan du også kjøpe deg en kopp kaffe eller tyrkisk te som du kan nyte sammen med utsikten.

Vi kjører deretter ned til en familieeid frukthage, der vi går en tur og nyter duftene, smakene og fargene, etterfulgt av smaksprøver på både juice og frukt.

Etter dette fortsetter vi oppover, langs Dimcayelven for å se den imponerende Dimacaydemningen. Vi stopper ved en av de store restaurantene for å spise lunsj. Her blir vi servert grillmat, og det finnes også vegetariske alternativer. Etter måltidet får vi tid til å slappe av og nyte solen, og man kan også ta en forfriskende dukkert i elven. Synes man elven ser kald ut, ligger det også et basseng med temperert vann rett ved siden av.

Etter lunsj kjører vi videre til et besøk hos en lokal steinhugger som viser sine kreasjoner og metoder. Her er det også mulig å få kjøpt lokalt håndverk og smykker laget av stein.

På denne turen står den fantastiske naturen i fokus.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.