Nicosia – den delte byen

Heldagsutflukt til Kypros' hovedstad, Nicosia. Den delte byen har mye å tilby, enten du er interessert i folkeliv, historie, severdigheter eller shopping. Her kan du rusle rundt, utforske og finne dine egne favorittsteder i de smale gatene.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Torsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 07.30–16.00.
 • Pris:
  55 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert. Det er et stort utvalg av restauranter og kaféer både på den greske og den tyrkiske siden av Nicosia.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko og vannflaske.
 • Mer:
  Det er mulig å gå over til den tyrkiske siden på egen hånd, men da må du ha med deg pass.
  Husk at skuldre og knær må være tildekt ved besøk i kirker og klostre.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Mange tror at Nicosia er en storby med trafikk og glohete gater, men det finnes perler her som ikke alle kjenner til. Denne dagen kjører bussen oss til de gamle bydelene. Her kan du rusle rundt i fred og ro og utforske shoppingmuligheter og kultur i de trange smugene og gågatene. Og benytt gjerne anledningen til å kjøpe litt kypriotisk håndverk.

I denne delen av byen gir trekroner og store parasoller skygge for den varme solen. Slå deg ned på en uteservering, slapp av med noe kaldt å drikke til gresk bakgrunnsmusikk og se på folk som går forbi.

Utenfor den gamle bydelen ligger den venetianske bymuren med aner helt tilbake til 1560-tallet. Den gamle vollgraven er i dag et grøntområde med mange forskjellige planter. Det finnes også et livligere område med toppmoderne butikker med et stort utvalg.

Erkebiskop Makarios er en av mange kjente og respekterte personer som har levd og arbeidet på Kypros. Hvorfor, får du vite i løpet av dagen. Vi får også se en statue av ham utenfor palasset hans, som i dag er sete for erkebiskopen.

I løpet av dagen får du vite mer om Nicosia, Kypros' moderne historie og en del om 'Den grønne linjen' som deler byen.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.