Meze – mett og glad!

Bli med på en kveld med fokus på gresk husmannskost. Her er en rekke gode og velsmakende retter fra det greske kjøkken valgt ut og serveres som meze.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag og søndag.
 • Varighet:
  Kveldsutflukt ca. kl. 18.00
 • Pris:
  31 EUR pr. voksen, 16 EUR pr. barn.

  En blanding av meze-retter, vin, raki og vann er inkludert.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Mer:
  Transport er ikke inkludert.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
I de små landsbyene rundt på Kreta går det meste sin vante gang. Her det som det alltid har vært, det vil si familien, tradisjonene og maten er det som betyr mest. Barna i familien reiser gjerne jorden rundt, men kommer nesten alltid tilbake til fødebyen sin når de blir litt eldre eller selv har fått barn. Roka, på Kretas vestlige side er en slik by. Her samles alle sammen hver kveld til et godt måltid og prater om dagens hendelser og livet.

Herfra kommer familien som vi ble en del av for mer enn 20 år siden. På Taverna Roka i Agia Marina fikk vi muligheten til å oppleve den gode maten og de sterke familiebåndene. Mammaen sto på kjøkkenet, pappaen i familien var restaurantsjef, eldste sønnen Michalis var ansvarlig for den daglige driften og de yngre søsknene serverte. Og faktisk har de samme opplegg selv i dag.

Restauranten serverer gode porsjoner og det er fokus på gresk husmannskost. Vi ar sammen valgt ut en rekke gode og velsmakende retter fra det greske/kretiske kjøkkenet. Alt passer godt sammen og er en herlig blanding ut fra essensen i det greske matfenomenet – meze. Ordet kommer fra det arabiske ordet "mazetik" – å smake på, som handler om å dele og forene alle smaker. Vi lover at du kommer til å gå herfra både mett og glad.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.