Jeepsafari – Ostelaging og besøk i en klassisk gjeterhytte, Mitato

Besøk en tradisjonell gjeterhytte, Mitato, og lær deg mer om gjeternes livsstil og hvordan den kretiske osten lages. Vi passerer flere små landsbyer som byr på fantastisk panoramautsikt og til lunsj får du nyte kretiske delikatesser.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag , torsdag og lørdag.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 10.00–17.00
 • Pris:
  95 EUR pr. voksen, 75 EUR pr. barn.

  Barneprisen gjelder fra 8–12 år. Transport er inkludert sammen med en tradisjonell kretisk lunsj, besøk i en gjeterhytte og presentasjon av hvordan ost lages. Tips og drikke som øl, brus og kaffe er ikke inkludert.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Aldersgrense:
  For å delta på denne utflukten må du være 8 år eller eldre.
 • Lurt å ha med:
  Komfortable sko, kamera og solkrem. På våren og høsten anbefaler vi også å ta med en jakke.
 • Mer:
  Utflukten går med 6–8 personer i hvert kjøretøy. Alkohol serveres kun til gjester over 18 år.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Turen starter fra Rethymnon hvor vi blir hentet utenfor hotellet, og langs veien får vi nyte den vakre utsikten når vi passerer de tradisjonelle kretiske landsbyene i Milopotamos: Halepa, Garazo, Faratsi og Veni. Etter hvert kommer vi til det historiske Halepa-klosteret som pleide å være et tilfluktssted for kretiske opprørere under borgerkrigen. Her stopper vi så du kan ta bilder av klosteret og den imponerende utsikten over dalen, med de flotte fjellene i bakgrunnen.

Ferden fortsetter videre til den klassiske gjeterhytta, en såkalt Mitato, hvor panoramautsikten kommer til å ta pusten fra deg. Hvis vi har flaks får vi beundre ville ørner og geiter på nært hold og ta noen bilder. I gjeterhytta får vi lære om gjeternes livsstil og hvordan den lokale osten lages, før vi fortsetter ferden til en tradisjonell taverna i Axos by. Her introduseres vi for det kretiske kjøkkenet og vi får prøve forskjellige lokale delikatesser. I ro og mak drikker vi en god kopp kaffe, før vi starter på reisen tilbake til Rethymnon.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.