Elafonissi

En heldagsutflukt med buss til Elafonissi, Hellas kanskje vakreste strand – et paradis på Kretas sørvestre spiss. Lagunen med sitt krystallklare vann innbyr til soling, bading, avslapping og snorkling.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Mandag – i perioden 15. juni–27. september går utflukten også på onsdager.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.00–17.30
 • Pris:
  43 EUR pr. voksen, 21 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert, men kan kjøpes underveis. Enkle måltider kan også kjøpes ved stranden, som regel med kontanter.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy, håndkle og vannflaske.
 • Mer:
  Det er ca. 600–800 meter å gå fra bussparkeringen til stranden.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Turen hit går gjennom et storslagent landskap langs de imponerende fjellveggene i Lefka Ori-massivet. Vi passerer små landsbyer og sletter med olivenlunder og vindrue-, appelsin- og sitronplantasjer. Det blir et kort stopp i landsbyen Elos, hvor vi kan kjøpe noe å spise eller drikke. Deretter fortsetter vi langs svingete veier gjennom dype grønne daler før vi etter hvert kommer frem til det myteomspunnede Elafonissi.

Fargekontrasten mellom den rosaskimrende sandstranden og det turkisblå havet gjør dette til en av Kretas desidert vakreste strender. Utenfor den langgrunne lagunen ligger det en liten øy som er bundet sammen med stranden via et korallrev, og man kan vasse ut.

Her blir vi hele dagen for å slappe av og nyte solen, det avkjølende havet og for å kjenne den hvite, silkemyke sanden mellom tærne.

På veien tilbake stopper vi igjen i landsbyen Elos for en kort toalettpause.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.