Sol og hav – en dag til sjøs

Dette er en av våre mest populære utflukter. Opplev en herlig dag i solen og se Skiathos fra sin beste side! I løpet av dagen passerer vi flere av Skiathos' strender, og kanskje finner du din favorittstrand for resten av ferien. Det er ikke uvanlig at vi får besøk av lekende delfiner rundt båten!

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Mandag , onsdag og fredag (skandinavisktalende guide på fredager).
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 09.00–17.00.
 • Pris:
  38 EUR pr. voksen, 20 EUR pr. barn.

  Barneprisen gjelder fra 5–12 år. Båtturen er inkludert. Ønsker du busstransport til båten kommer det et tillegg på 5 euro pr. person tur og retur. Ingen måltider er inkludert. Mat kan kjøpes underveis.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy, håndkle, solkrem og vannflaske. Gode sko hvis du vil gå opp til Kastro.
 • Mer:
  Vinden rundt Sporadene kan endre retning og styrke fra dag til dag. Turen følger derfor ikke samme rute hver gang. Det kan hende vi ikke kan besøke strendene vi har beskrevet ovenfor, men da stopper vi på andre, fine strender. Man har ikke krav på refusjon hvis en slik endring gjøres i programmet.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Vi tar deg med på en båttur og viser deg det øya er mest kjent for – sine vakre strender. Det er hele 66 av dem, og vi besøker noen av dem. Hvis været tillater det, besøker vi øyas nordside med første stopp på den spesielle stranden Lalaria. Ingen andre steder på øya er vannet så turkisblått og klart som her. En grotte ved stranden sies å ha magiske krefter, og den er også en av de mest fotograferte severdighetene på Skiathos. Lalaria kan kun nås med båt.

Høyt oppe på en vakker klippe på øyas nordside ligger den gamle hovedstaden Kastro. I middelalderen, da øya stadig ble angrepet av pirater, flyktet øyboerne hit. Det skulle gå flere hundre år før de kunne flytte ned til dagens Skiathos by. Vi legger til ved Kastrostranden og går en liten tur opp til toppen. Utsikten er absolutt verdt den lille anstrengelsen. Vi får se byen fra utsiden, da den for tiden er stengt for turister på grunn av byggearbeid.

Når det er tid for lunsj legger vi til ved en strand og nyter det den lokale tavernaen har å tilby.

I løpet av dagen passerer vi flere av Skiathos' strender, og kanskje ser du detn som blir din favoritt resten av ferien. Det er ikke uvanlig at vi får besøk av lekende delfiner rundt båten.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.