Hamam – tyrkisk bad i Alanya

Et ekte tyrkisk bad, hamam, er et must for den som vil skjemmes bort i ferien! Måltider og drikke er ikke inkludert.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Alle dager.
 • Pris:
  20 EUR pr. voksen, 10 EUR pr. barn.

  Ingen måltider eller drikke er inkludert.
 • Språk:
  Utflukten er på egen hånd.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy og vannflaske.
 • Mer:
  Badstue, skrubbing/peeling, oljemassasje, skummassasje og utlån av håndklær er inkludert i tillegg til transport fra og til hotellet.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Om det er flere ledige plasser kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Utflukten tilbys fra

Å prøve det tyrkiske badet er en morsom og annerledes ferieopplevelse. Badetradisjonen har røtter langt tilbake i den tyrkiske historien, og hamam brukes både av menn og kvinner. På offentlige hamam kan det være fullt på torsdager, for da vil de tyrkiske mennene bli skikkelig rene før fredagens moskébesøk.
Islam legger stor vekt på renslighet og man har bygget hamambadehus i Tyrkia siden 1500-tallet. Det startet egentlig allerede under romertiden da mange byer i Tyrkia ble grunnlagt eller ble bygget om av romerne, og en skikkelig romersk by måtte ha et bad. Når det østromerske riket falt, ble skikken med å bade på denne måten glemt. Når Det ottomanske riket på 1500-tallet ble stort og mektig tok de opp tradisjonen igjen og hamam oppsto.

I dag bader menn og kvinner adskilt i enkelte hamam. Kvinnene bader som oftest på formiddagen og mennene om kvelden. Når det for eksempel er utdrikningslag er det vanlig å treffes i hamam for å feire sin siste kveld som ugift.

Man starter i marmor-badstuen, der man varmer opp kroppen og skyller seg med varmt vann. Deretter legger man seg ned på varme marmorheller og blir skrubbet og vasket over hele kroppen. En ny, herlig følelse strømmer gjennom kroppen. Til slutt får man en kroppsmassasje med olje for å gjøre den nyskrubbede huden enda mykere. Nå er man klar til å fortsette sol- og badeferien med frisk og ny 'babyhud'. Men husk at huden er ekstra følsom etter besøket på hamam, så vær forsiktig i sola.

Ofte er det tyrkiske menn som står for skrubbing og massasje. På Orient Hamam kan man velge å ta hamam med kvinner eller menn, hvis man ønsker. Det vil si at kvinner behandler kvinner og menn behandler menn. Den beste måten å få en jevn og fin brunfarge på er å besøke en hamam i begynnelsen av ferien.
Vær oppmerksom på at hamam kan oppleves som intim fordi skrubbingen gjøres veldig grundig. Vil du ikke ha full massasje, gi beskjed med en gang – det viktigste er at du nyter opplevelsen. Du kan alltid gi beskjed før det starter om du ønsker å få massasje av en mann eller kvinne.

De har opphentingsservice i og rundt Alanya som også inkluderer Avsallar, Konakli og Mahmutlar.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.