En smak av Rhodos

Bli med på denne herlige halvdagsutflukten hvor vi lærer med om Rhodos to mest kjente produkter – olivenolje og vin! Det blir en interessant dag med gode smaker og hyggelige stopp.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt , kl. 08.00–15.00
 • Pris:
  50 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

  Vinsmaking og liten mezetallerken er inkludert. Lunsj er ikke inkludert.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko, vannflaske, kamera og lommepenger.
 • Mer:
  Utflukten ledes av en skandinavisktalende vert. Avhengig av antall deltakere kan reiseruten bli kjørt motsatt vei. Det er trapper og nivåforskjeller på de forskjellige stoppene.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Rhodos og Hellas blir ofte forbundet med oliven, olivenolje og oliventrær. I hele Hellas er det rundt 120 millioner oliventrær, og på Rhodos er det mange av dem. Øya er kjent for olivenolje av høy kvalitet som er bra både for kropp og helse. Rhodos har også store vingårder som produserer egen vin det er vel verdt å prøve. På dagens utflukt presenteres begge produktene, både oliven og vin.

Vi begynner med å kjøre sørover og gjør et kort stopp ved en vakker utsiktsplass i Kritinia, hvor vi kan se ruinene av Kritinia-slottet samt naboøyene Tilos, Chalki og Symi. Vi fortsetter deretter til turens første stopp, landsbyen Emponas, hvor vi får smake på den sunne olivenoljen samt Rhodos' "nasjonaldrikk", brennevinet Souma. Her kommer vi nær den lokale produksjonen og får mulighet til å smake og kjøpe greske produkter som vi kan ta med hjem. Deretter nyter vi et lite gresk måltid i solen.

Dagens andre stopp blir den familieeide vingården Piperis Winery, som ligger i den lille landsbyen Apóllona. Vingården produserer kun vin av greske druer, og vi får mulighet til å smake på et par forskjellige viner. Her er det også mulighet til å kjøpe med de vinene vi smaker, samt lokale produkter før vi kjører tilbake til hotellene gjennom lokaleområdene på Rhodos.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.