En smak av Rhodos

Bli med på denne herlige halvdagsutflukten hvor vi lærer med om Rhodos to mest kjente produkter – olivenolje og vin! Det blir en interessant dag med gode smaker og hyggelige stopp.

    Hurtigfakta

  • Ukedag:
    Tirsdag
  • Varighet:
    Halvdagsutflukt , kl. 08.00–15.00
  • Pris:
    45 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

    Vinsmaking og liten mezetallerken er inkludert. Lunsj er ikke inkludert.
  • Lurt å ha med:
    Gode sko, vannflaske, kamera og lommepenger.
  • Mer:
    Utflukten ledes av en skandinavisktalende vert. Avhengig av antall deltakere kan reiseruten bli kjørt motsatt vei.
  • Slik bestiller du:
    Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Rhodos og Hellas blir ofte forbundet med oliven, olivenolje og oliventrær. I hele Hellas er det rundt 120 millioner oliventrær, og på Rhodos er det mange av dem. Øya er kjent for olivenolje av høy kvalitet som er bra både for kropp og helse. Rhodos har også store vingårder som produserer egen vin det er vel verdt å prøve. På dagens utflukt presenteres begge produktene, både oliven og vin.

Vårt første stopp blir landsbyen Embonas, som er kjent for sin olivenekspertise. Her får du blant annet smake på den sunne olivenoljen samt Rhodos "nasjonaldrikk" Souma. Turen fortsetter deretter til den familieeide vingården Piperis Winery, som ligger i den lille landsbyen Apóllona. Vingården lager vin kun på greske druer, og vi er så heldige å få prøvesmake noen av dem. På veien hjem stopper vi ved et utkikkspunkt ved Kritinia, med fin utsikt over øyene Tilos, Symi og Chalki.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.