Fjellvandring Las Lagunetas

En fin vandring med guide på Gran Canarias nordøstlige side. Opplev en frodig ravine og imponerende utsikt over Las Palmas og omgivelsene.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Torsdag fra og med 17. oktober.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca kl. 07.30–17.00.
 • Pris:
  60 EUR pr. voksen, 60 EUR pr. barn.

  Mat og drikke er ikke inkludert. Ta med matpakke da det ikke er mulig å kjøpe noe på turen. Transport er inkludert fra reisemålene på den sørlige siden av Gran Canaria
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Minst 1,5 liter vann og en matpakke (på vei opp til fjellene stopper vi på et supermarked, i tilfelle du trenger å kjøpe noe) samt solkrem. Vi anbefaler at du har gode tursko og at du kler deg i flere tynne lag samt med vind- og regntette ytterplagg. Du kan få låne ryggsekk og vandrestav samt leie fjellsko før start dersom du ikke har det selv.
 • Mer:
  Fotturene er 6–10 km og tar 3–4 timer. Det er alltid minst to guider med, så du har mulighet samme dag, til å velge den strekningen og det tempoet som passer for deg. Det kreves god helse og kondisjon for å delta på alle fotturer. Vær oppmerksom på at turen går i relativt stor høyde, og vær og temperatur kan variere (fra 4 til 25 grader). Utflukten arrangeres i vinterhalvåret, med start 17. oktober 2024.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Landsbyen Las Lagunetas er utgangspunkt for mange fine turstier. På denne turen vandrer vi i normalt tempo opp mot den frodige og grønne ravinen Barranco de la Mina – gruveravinen.

Barranco de la Mina har fått navnet sitt etter de mange vannkanalene som man gravde ut fra fjellsidene for mer enn 500 år siden. Arbeidet ble utført for hånd, med hakker og spader som eneste hjelpemidler, etter en bestilling fra det kastilianske kongehuset. Anledningen var at man ville lede ferskvann ned til øyas hovedstad Las Palmas, som da var under oppbygging. Hvis dette ikke hadde vært vellykket, hadde man antakelig blitt tvunget til å flytte hovedstaden et annet sted.

Tilgangen på vann gjør at vi hele året møtes av imponerende, frodig natur og nydelige blomster på vår vandring. Her er det blant annet mandeltrær, kastanjetrær og valnøttrær samt den skjeldne blå blanten hageormehode.

I løpet av turen stopper vi for å spise vår medbragte matpakke. Dagens vandring avsluttes på landsbyens eneste restaurant, der man kan kjøpe noe å drikke.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.