Fjellvandring Las Lagunetas

En fin vandring med guide på Gran Canarias nordøstlige side. Opplev en frodig ravine og imponerende utsikt over Las Palmas og omgivelsene.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Torsdag i vinterhalvåret (ca. november–mars).
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca kl. 07.30–17.00.
 • Pris:
  60 EUR pr. voksen, 60 EUR pr. barn.

  Mat og drikke er ikke inkludert. Ta med matpakke da det ikke er mulig å kjøpe noe på turen. Transport er inkludert fra reisemålene på den sørlige siden av Gran Canaria
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Vannflaske (minst 1,5 liter), matpakke, solkrem og gode tursko. Vi anbefaler at du kler deg i flere tynne lag samt med vind- og regntette ytterplagg. Du kan få låne ryggsekk og vandrestav samt leie fjellsko før start dersom du ikke har det selv.
 • Mer:
  Fotturene er 6–10 km og tar 3–4 timer. Det er alltid minst to guider med, så du har mulighet samme dag, til å velge den strekningen og det tempoet som passer for deg. Det kreves god helse og kondisjon for å delta på alle fotturer. Vær oppmerksom på at turen går i relativt stor høyde, og vær og temperatur kan variere (fra 4 til 25 grader). Utflukten arrangeres i vinterhalvåret (ca. november–mars).
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Landsbyen Las Lagunetas er utgangspunkt for mange fine turstier. På denne turen vandrer vi i normalt tempo opp mot den frodige og grønne ravinen Barranco de la Mina – gruveravinen.

Barranco de la Mina har fått navnet sitt etter de mange vannkanalene som man gravde ut fra fjellsidene for mer enn 500 år siden. Arbeidet ble utført for hånd, med hakker og spader som eneste hjelpemidler, etter en bestilling fra det kastilianske kongehuset. Anledningen var at man ville lede ferskvann ned til øyas hovedstad Las Palmas, som da var under oppbygging. Hvis dette ikke hadde vært vellykket, hadde man antakelig blitt tvunget til å flytte hovedstaden et annet sted.

Tilgangen på vann gjør at vi hele året møtes av imponerende, frodig natur og nydelige blomster på vår vandring. Her er det blant annet mandeltrær, kastanjetrær og valnøttrær samt den skjeldne blå blanten hageormehode.

I løpet av turen stopper vi for å spise vår medbragte matpakke. Dagens vandring avsluttes på landsbyens eneste restaurant, der man kan kjøpe noe å drikke.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.