UNESCO-turen

En herlig dag med en god blanding av natur og kultur, hvor vi starter turen med å besøke Tenerifes første hovedstad og deretter kjører opp mot Spanias høyeste punkt – vulkanen Teide. I løpet av dagen får vi oppleve flere klimasoner, og det er fascinerende å se hvordan naturen forandrer seg underveis. På veien opp får vi høre om Tenerifes og Teides historie. Utflukten gjennomføres i vinterhalvåret. Billett til taubanen Teleférico er ikke inkludert.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag (i vinterhalvåret).
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 09.00–18.00
 • Pris:
  45 EUR pr. voksen, 23 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert. Det blir mulighet til å kjøpe noe enkelt å spise og drikke underveis.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Vannflaske, gode tursko, penger og varme klær – husk at det er kaldt på 2250 meters høyde).
 • Mer:
  Billett til Teleférico må kjøpes separat, enten ved forhåndsbestilling eller ved å bestille av Vingverten senest dagen før utflukten. Taubanen påvirkes av været, og om det blåser for mye eller snør kraftig stenges den. I så fall refunderes pengene for blletten. Dette påvirker dog ikke utflukten og vanlige avbestillings- og refusjonsregler gjelder.

  Gravide eller personer med hjerteproblemer og/eller pustebesvær samt barn under 3 år kan ikke delta på denne utflukten, da det kan innebære en viss helserisiko pga. høyden.

  Utflukten arrangeres kun i vintersesongen, fram til 12. april 2024.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Vi starter dagen med et besøk i Tenerifes første hovedstad, universitetsbyen San Cristobal de Laguna. Byen byr på vakker arkitektur i klassisk kolonistil, der det moderne møter det tradisjonelle. Her får du en guidet omvisning i de vakre, historiske gatene samt litt tid til en kopp kaffe eller et besøk på markedet på egen hånd. Her har du mulighet til å handle med de lokale – du kan få kjøpt ferske fiken, lokalprodusert syltetøy samt ost og vin fra nordsiden av Tenerife.

Vi fortsetter turen opp til Teides nasjonalpark og kjører underveis gjennom små, kanariske landsbyer der det dyrkes alt fra poteter til vindruer. Vi kommer til områder med pinjeskog og får vite litt om deres betydning samt at vi passerer Mirador de Chipeque som sies å være et av de beste stedene å se vulkanen fra. Deretter kjører vi ned i et av verdens største kratere, der omgivelsene minner om et månelandskap med sine vulkanske former og farger. Vi har nå kommet inn i Teide National Park, den nest mest besøkte nasjonalparken i verden, og med Spanias høyeste punkt. Vi stopper på en hyggelig restaurant hvor du kan kjøpe noe å drikke eller spise – kanskje du vil benytte anledningen til å prøve en kanarisk delikatesse som for eksempel potetsuppen "Caldo demillo" – før vi fortsetter mot Roques de Garcia og den gigantiske klippeformasjonen med Tenerifes stolthet Teide tronende i bakgrunnen. Det blir en uforglemmelig opplevelse med den fantastiske naturen som kulisser.

På hjemveien kjører vi en annen rute, gjennom det frodige og vakre landskapet nord for Puerto de la Cruz, før vi ankommer hotellene.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.