Rabacal levadavandring – 13 km
Det er tid for å ta på fjellstøvlene og finne frem gåstavene når vi legger ut på tur til en av de mest berømte levadaene på Madeira – Rabacal.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag og søndag.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 08.30–16.00.
 • Pris:
  37 EUR pr. voksen, 37 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert. Ta med mat og drikke.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Vanntette tursko eller fjellstøvler, varme klær og vanntett jakke.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Om det er flere ledige plasser kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Naturopplevelser

Vandring

Utflukten tilbys fra

Levadavandring har alltid vært Madeiras stolthet, og har du vært i Rabacal er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Byggingen av levadaene ble påbegynt på 1400-tallet av de første innbyggerne på øya. De kom på ideen om at man kunne nyttiggjøre seg vannet fra fjellene på nordsiden for å sikre vanning av de tørre områdene og avlingene på sydsiden. Dette ble gjort ved hjelp av vannkanaler, såkalte levadaer.

Turen går under navnet «de 25 fontener» og starter på 1290 meters høyde. Derfra går vi ned langs svingete veier og følger de vakre levadaene som bringer oss tett på øyas flora og fauna. Utflukten ledes av en kyndig lokalguide som forteller oss om alt vi ser og opplever i løpet av dagen. Vi passerer en rekke fossefall med krystallklart vann langs ruten, og kommer til slutt til den dypblå lagunen som er omkranset av 25 små, naturlige kilder.

I løpet av dagen kommer vi til flere instagramvennlige utsiktspunkter, godt egnet for å ta bilder, i tillegg til en 800 meter lang tunnell som ender i en frodig dal, kjent for sitt rike fugleliv.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.