Karneval i Santa Cruz

Ikke alle kan reise til Rio. Men har du lyst til å oppleve et ekte karneval, behøver du ikke reise lenger enn til Santa Cruz, hovedstaden på Tenerife. Måltider er ikke inkludert.

  Hurtigfakta

 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. 12.00–01.00
 • Pris:
  35 EUR pr. voksen, 20 EUR pr. barn.

  Busstransport er inkludert.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko og komfortable klær, vannflaske, penger, kamera. Det er lov å komme lettkledd! Mat og drikke er ikke inkludert. Det finnes flere steder å kjøpe mat og drikke i Santa Cruz.
 • Mer:
  Oppholdet i Santa Cruz er i all hovedsak på egen hånd. Guidene følger med på turen og er til stede hele dagen. Det er mye å se og gjøre i Santa Cruz, og du bestemmer selv hva du vil få med deg. Den store paraden starter kl. 16.00 og går fra havet langs gatene Avenida Fransisco La Roche og Avenida Maritima. Byen er full av besøkende under karnevalet, og vi oppfordrer alle til å passe på verdisakene sine. Utflukten kjøres 17. februar og 21. februar. Aldersgrense 10 år.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Utflukten tilbys fra

Egentlig er karneval en kristen tradisjon som hører til den 40 dager lange fasten som alle troende skal underkaste seg før påske. Men først skal det feires med den maten som er forbudt i fasten. Kjøtt sto øverst på menyen, og det som begynte som et nøye utformet måltid utviklet seg raskt til å bli en festdag.

Selv om tradisjonen hadde et kristent utspring, kjente både kirken og myndighetene at de var i ferd med å miste kontrollen. Så de valgte å forby de mest livlige innslagene, noen som førte til at folk begynte å kle seg ut slik at de kunne feste uten å bli gjenkjent.

Det er denne versjonen av festlighetene som har overlevd, og selv om Rio de Janeiro står øverst på listen, har Santa Cruz lagt ned mye tid og entusiasme i å arrangere et minst like imponerende karneval. Det har gjort både byen og øya til et "must" blant kjennere av karneval.

Den store paraden begynner nede ved havet i firetiden om ettermiddagen,og siden følger utsmykkede vogner, dansere, musikk, opptredener og opplevelser av høy klasse.

Det er noe helt spesielt å delta i karnevalet på Tenerife, og den snevre tidsrammen gjør at ikke alle får sjansen til å være med.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.