Nicosia og Troodos (med finsktalende guide)

Heldagsutflukt til Kypros hovedstad, Nicosia, som avsluttes med vinsmaking i Troodosfjellene. Byen har mye å tilby, uansett om du er interessert i uteliv, historie, severdigheter eller shopping. Vær oppmerksom på at utflukten er med finsktalende guide.

  Hurtigfakta

 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 07.30–16.30
 • Pris:
  55 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

  Vin er inkludert under vinsmakingen. Ingen måltider er inkludert. Det er mange restauranter og kafeer i Nicosia.
 • Lurt å ha med:
  Pass hvis du ønsker å gå over på den tyrkiske siden.
 • Mer:
  Utflukten går på fredager og er med finsktalende guide. Besøk på den tyrkiske siden er på egen hånd og på eget ansvar. Husk på at køene ved grensekontrollene kan være lang når du skal tilbake til den greske siden, så sett av god tid. Husk også at ved besøk i kirker og klostre må man dekke til skuldre og knær.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Dagen starter med at bussen setter kursen mot Nicosia hvor du på veien får se fine kalksteinslandskap og de sentrale delene av Kypros. Vårt første stopp i Nicosia er ved "The Green Line", hvor vi rusler en kort tur rundt denne buffersonen mellom den okkuperte tyrkiske siden og den kypriotiske.

Under stoppet i Nicosia får du muligheten til å høre og se mer av byens og øyas spennende historie og kultur. Vi besøker blant annet St. John-katedralen og presidentpalasset. I "Laiki Yitonia" som er et gammelt, restaurert kvarter er det et godt utvalg av restauranter, butikker og tradisjonelle verksteder. Her blir det tid til lunsj og shopping på egen hånd, og du kan også besøke den tyrkiske delen av Nicosia på egen hånd, eller så blir du værende på den greske siden og besøker et lokalt museum sammen med guiden.

Etter lunsj kjører bussen videre mot Troodosfjellenes nedre daler for et besøk på en vinfabrikk. Der får du prøve forskjellige viner og lære mer om produksjonsprosessen.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.