Hamam – tyrkisk bad i Side

Hammam – en både hyggelig og tyrkisk opplevelse.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Alle dager.
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt
 • Pris:
  30 EUR pr. voksen, 15 EUR pr. barn.

  Ingen måltider eller drikke er inkludert. Program: Sauna, 15 minutter Steam Bath, 15 minutter Turkish Bath, peeling & foam massage, 25 minutter Relax, 15 minutter Massage, 20 minutter
 • Språk:
  Utflukten er på egen hånd.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy og vannflaske.
 • Mer:
  Forskjelllige pakker finnes: Classic, VIP og Detox. Angitt pris er for Classic.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Å prøve et tyrkisk bad er en morsom og annerledes ferieopplevelse. På hamam blir du skrubbet og vasket fra topp til tå, og kommer ut som et helt nytt menneske. Huden din tar lettere i mot sola, og brunfargen varer lengre.

Badetradisjonen har røtter langt tilbake i den tyrkiske historien, og hamam brukes både av menn og kvinner. På offentlige hamam kan det være fullt på torsdager, for da vil mennene bli skikkelig rene før fredagens moskébesøk.

I dag bader menn og kvinner adskilt i enkelte hamam. Kvinnene bader som oftest på formiddagen og mennene om kvelden. Hamam er også en viktig sosial arena. Og når det for eksempel er utdrikningslag er det vanlig å treffes i hamam for å feire sin siste kveld som ugift.

Man starter i marmor-badstuen, der man varmer opp kroppen og skyller seg med varmt vann. Deretter legger man seg ned på varme marmorheller og blir skrubbet og vasket over hele kroppen. En ny, herlig følelse strømmer gjennom kroppen. Til slutt får man en kroppsmassasje med olje for å gjøre den nyskrubbede huden enda mykere. Nå er man klar til å fortsette sol- og badeferien med frisk og ny 'babyhud'. Men husk at huden er ekstra følsom etter besøket på hamam, så vær forsiktig i sola.

Ofte er det tyrkiske menn som står for skrubbing og massasje. Du velger selv om du vil ha full massasje eller ikke, og uansett beholder du alltid badetøyet på. Vær oppmerksom på at hamam kan oppleves som intim fordi skrubbingen gjøres veldig grundig.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.